Asgreen sender arbejdsbyrden over på stærke Jumbo-Visma

Det bliver Jumbo-Vismas job i år at kontrollere også klassikerne, mener danske Kasper Asgreen

Kasper Asgreen vandt sidste år Flandern Rundt og vil forsøge at hente mere klassikersucces i 2022. (Arkivfoto) Foto: David Stockman/Ritzau Scanpix
Kasper Asgreen vandt sidste år Flandern Rundt og vil forsøge at hente mere klassikersucces i 2022. (Arkivfoto) Foto: David Stockman/Ritzau Scanpix
Følg Cykling

Belgiske Quick-Step har været det mest vindende cykelhold i adskillige år, og især i endagsløb har mange andre skelet til de blåklædte ryttere, når der skulle tages ansvar i feltet.

Men sådan bliver det ikke i år. Ikke hvis det står til den danske Quick-Step-rytter Kasper Asgreen, som sidste år vandt monumentet Flandern Rundt.

Det hollandske storhold Jumbo-Visma dominerede i mange løb sidste år og har tilmed oprustet til denne sæson. Derfor vil Quick-Step overlade en stor del af ansvaret til hollænderne.

- Alle kan se, hvor stærke Jumbo-Visma er nu, og hvordan de har styrket deres klassikerhold, siger Asgreen til cykelmediet velonews.com.

- Vi har stor respekt for dem, og nu vil de være i den situation, som vi har været i de seneste år. De kommer til at arbejde hårdt og må måske endda trække alene i Flandern, indtil finalen starter.

Ifølge Asgreen har Jumbo-Visma nu en styrke, som Quick-Step ganske enkelt ikke kan matche, når det handler om at kontrollere et løb.

Med den styrke følger et ansvar.

- Det primære pres kommer til at være på Jumbo-Visma, med den måde de har kørt på, og den styrke de har, lyder det fra den 27-årige koldingenser.

- Det er virkelig imponerende. Med styrke følger også et vist ansvar, og det ansvar kommer til at ligge hos dem i år.

Fredag stiller Asgreen til start i klassikeren E3 Saxo Bank Classic, der tidligere blandt andet har heddet E3 Harelbeke. Sidste år vandt den slidstærke dansker løbet, og han er blandt favoritterne igen i år.

Mere fra Ekstra Bladet+

Det ligner endnu en katastrofe

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Udforsk Ekstra Bladet+