Asgreen varmer op til forårstogt med fransk etapeløb

Kasper Asgreen kopierer sidste års succesopskrift og indleder sæsonen med Tour de la Provence i Frankrig

Kasper Asgreen gør sig håb om nye triumfer i brostensklassikerne i denne sæson. Foto: David Stockman/Ritzau Scanpix
Kasper Asgreen gør sig håb om nye triumfer i brostensklassikerne i denne sæson. Foto: David Stockman/Ritzau Scanpix
Følg Cykling

Cykelrytteren Kasper Asgreen har udpeget det sydøstlige Frankrig som stedet, hvor han skal trampe pedalerne varme før forårets brostensklassikere.

Den 26-årige østjyde indleder nemlig den kommende sæson med etapeløbet Tour de la Provence, som begynder 10. februar. Det skriver hans hold, Quick-Step, i en pressemeddelelse.

Tour de la Provence strækker sig over en prolog og tre 'rigtige' etaper og har status som pro-løb, hvilket er næsthøjeste niveau i UCI's løbshierarki.

- Alt er gået efter planen indtil nu i denne vinter. Jeg har undgået problemer, har ikke haft sygdom eller skader, og jeg er virkelig tilfreds med, hvor jeg er i øjeblikket, siger Asgreen.

Løbet i Frankrig bliver Asgreens eneste inden forårsklassikerne, der traditionen tro åbner med Omloop Het Nieuwsblad sidst i februar.

Dermed kopierer han sidste års succesopskrift, hvor han også brugte Provence som trinbræt til en succesfuld forårssæson.

Her var sejren i Flandern Rundt højdepunktet, men han noterede sig også for en triumf i E3 Saxo Bank Classic. Og Asgreen har også i år store forhåbninger til foråret.

- Det er ingen hemmelighed, at jeg stiler efter nye stærke præstationer i brostensklassikerne, som jeg elsker højt.

- Det siger sig selv, at jeg gerne vil vinde der igen, fordi det giver sådan en ekstraordinær følelse, men vi må se, hvad der sker, siger Asgreen.

Han får i øvrigt prominent selskab i Tour de la Provence. Også den dobbelte verdensmester Julian Alaphilippe har meldt sin ankomst til løbet, hvor han sidste år sluttede på en samlet andenplads.

Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.
LIGE NU

Mere fra Ekstra Bladet+

Tak til børnene for at give deres liv

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Udforsk Ekstra Bladet+