Annonce:
Annonce:

Astana-ledelsen i chok: Nu er Fuglsang bedst

Nye træningsmetoder er kommet Jakob Fuglsang til gode, fortæller hans norske træner Inge-Jarl Clausen

Det kører virkelig for Fuglsang (Foto: PA))
Det kører virkelig for Fuglsang (Foto: PA))
Annonce:
Følg Cykling

Jakob Fuglsang har haft endnu en flot sæson på Astana.

Selvom sejren fortsat er udeblevet, så har danskeren leveret stabile præstationer i alle de løb, han har deltaget i, siden sæsonstarten i februar ved Tour of Oman.

7'er i Oman, 7'er i Paris-Nice, 8'er i Fleche-Wallonne og nier i Liege-Bastogne-Liege vidner om en dansker med et konstant, højt niveau.

Foran ham står nu sæsonens højdepunkt, når han om en måneds tid skal køre Tour de France som løjtnant for sidste års Tour-vinder Vincenzo Nibali.

Fuglsang: Her er mit Tour de France-mål

Og meget tyder på, at det bliver en særdeles stærk dansker, som Nibali får som makker. Det erklærer Fuglsangs nye, norske træner, Inge-Jarl Clausen.

Annonce:

- Han er utrolig stærk. Jeg tror, han er den bedste på holdet netop nu, siger Clausen til Procycling.no. Han er netop kommet hjem fra et to-ugers langt træningsforløb med Astana-holdet ved Teide på Tenerife.

Sammen med stjernen Nibali, bjerg-løjtnanten Michele Scarponi og den hollandske brostensekspert Lars Boom gjorde Fuglsang sine sidste forberedelser før opvarmningsløbene til Tour de France.

Med sig havde Fuglsang altså sin norske træner, som nu har været tilknyttet danskeren siden 25. december sidste år. Lægen har 30 års erfaring med psykoterapi-metoder og 15 år med vegoterapi, som er en vejrtrækningsteknik, der frigør kroppen fra gamle traumer, og har arbejdet i Premier League-klubberne Manchester City og Everton.

Utålmodig Fuglsang: Det er for ringe

Sidenhen kom Clausen ind i cykelsporten, da han arbejdede med Garmins Dan Martin, som slog Fuglsang i spurten på en Tour-etape i 2013. Efterfølgende kontaktede nordmanden altså Fuglsang, og et arbejde mellem parterne har nu været i gang et lille halvt år.

Annonce:

Og noget tyder på, at samarbejdet har været en succes. Ved hjælp af Inge-Jarl Clausen har Fuglsang øget sin vejrtrækningskapacitet med 10-15 procent, og han har tabt sig fem kilo til sine 64 kg, som er kampvægten til Touren.

Fuglsangs tilstand er noget, man har noteret sig hos Astana.

- Astana-ledelsen er i chok. Slongo (Nibalis personlige træner, red.) klør sig i håret og er imponeret. Han forstår ikke, hvad der er sket med Jakob sammenlignet med i fjor. Under opholdet på Teide kom en osteopat fra Frankrig for at vurdere alle Astana-rytterne. Jakob var den eneste, som var helt perfekt, siger lægen og understreger sin Fuglsang-hyldest.

Arkivfoto: Claus Bonnerup
Arkivfoto: Claus Bonnerup

- I en af testene, de havde på stigningerne, prøvede Scarponi og Nibali at køre fra Jakob. De havde ingen chance. Hans benbevægelse er blevet så meget lettere. Det er som om, der er kommet smør i hans hofter, lyder det jublende fra lægen.

Selvom Fuglsang lige nu er den stærkeste på Astana, så er det stadig Nibali, der er holdets kaptajn til Touren.

Annonce:

Danskeren får dog inden Touren lov at køre egen chance, når han bliver Astanas spydspids i Schweiz Rundt, som begynder 13 juni.

Læs hele det interessante interview med Fuglsangs læge på procycling.no

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.

Mere fra Ekstra Bladet+

Hun vil død og pine med i en regering
Annonce:

Udforsk Ekstra Bladet+

Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:
Annonce:
Annonce: