Astanas stjernefrø satte Froome og co. til vægs

Colombianske Miguel Ángel López viste, at han er fremtidens mand, da han på Vueltaens 11. etape kørte fra Chris Froome, der dog udbyggede sit forspring til de nærmeste konkurrenter

Miguel Ángel López var hurtigst på den hårde 11. etape i årets Vuelta a España. Foto: All Over Press
Miguel Ángel López var hurtigst på den hårde 11. etape i årets Vuelta a España. Foto: All Over Press

Den unge Astana-løve Miguel Ángel López var først over stregen på 11. etape i Vuelta a España, der bragte rytterne over to kategori 1-stigninger på de sidste 40 km. Og bød på en finale med masser af fyrværkeri.

Den 23-årige colombianer understregede, at kælenavnet 'Superman' ikke er tilfældigt, da han på den sidste stejle kilometer sagde farvel til sine følgesvende og kørte alene til stregen ved observatoriet på Calar Alto.

- Jeg kendte lidt til finalen, så jeg holdt hovedet koldt, og jeg valgte at vente til den sidste meget stejle kilometer med at angribe.

- Jeg håber, at jeg kan fortsætte den udvikling, jeg har haft. Sidste år røg jeg ud af Vueltaen efter et styrt, men i år føler jeg mig rolig og kan tage det skridt for skridt, siger López, der kan lægge etapesejren til den samlede sejr i Schweiz Rundt sidste år og Tour de l'Avenir-gevinsten i 2014.

14 sekunder efter ham kom Chris Froome (Sky), Vincenzo Nibali (Bahrain-Merida) og Wilco Kelderman (Sunweb) på en etape, hvor Froome trods tidstabet alligevel udbyggede sit forspring i den samlede stilling.

Det kunne han, fordi de to nærmeste konkurrenter, Nicholas Roche (BMC) og Esteban Chaves (Orica-Scott), ikke fik tingene til at hænge sammen i den vilde finale.

Værst gik det for Roche, der tidligt på finalestigningen til Calar Alto måtte give slip og tabte mere end fire minutter, mens Chaves fik slidt sig i mål og begrænset tabet til Froome, så han kun smed i underkanten af to minutter.

Planen regnede væk
Planen var ellers at sende holdkammeraten Simon Yates i udbrud, så Chaves kunne køre frem til ham og få et 'lift' mod toppen, men kulde og regn kastede grus i maskineriet.

- Planen var god, men nogle gange er finalen god for dig, og nogle gange er den skidt for dig. I dag var den skidt. Men vi gjorde forsøget, og vi vil blive ved med at forsøge, sagde en frysende Esteban Chaves i mål.

Han er nu 2.33 minutter efter Froome og holder dermed lige akkurat fast i sin podieplads, mens Vincenzo Nibali (Bahrain-Merida) er ny mand på andenpladsen 1.19 minutter efter briten.

Det er han takket være en storstilet offensiv på Calar Alto, hvor han fik brugt sine hjælperyttere - lillebror Antonio og veteranen Franco Pellizotti - perfekt. De fik barberet favoritgruppen ned til kun at omfatte et dusin ryttere, mens 'Hajen fra Massina' selv angreb ved 2 km-mærket, hvor han fik kastet de sidste forfølgere af favoritgruppen.

Kun López og Froome kunne i første omgang svare igen, mens store navne som Alberto Contador (Trek-Segafredo), Romain Bardet (AG2R) og Ilnur Zakarin (Katusha) nærmest stod stille bagved.

Det kan man altså ikke sige om López, der altså kort efter stak alene og tog karrierens største sejr og understregede, at han er fremtidens mand i de store etapeløb.

Med sejren hoppede colombianeren op i klassementets top-10 4.11 minutter efter Chris Froome.