Australier var hurtigst mod uret i Dauphiné

Richie Porte vandt enkeltstarten i Criterium du Dauphiné, hvor Thomas De Gendt beholdt løbets førertrøje.

Richie Porte vandt onsdagens enkeltstart Criterium du Dauphiné. Foto: Ap/Jean-Christophe Bott.
Richie Porte vandt onsdagens enkeltstart Criterium du Dauphiné. Foto: Ap/Jean-Christophe Bott.

Onsdag var fokus rettet mod favoritterne i det samlede klassement i cykelløbet Criterium du Dauphiné.

Her bød 4. etape på en enkeltstart, hvor rytterne skulle tilbagelægge 23,5 kilometer.

Australske Richie Porte (BMC) strålede, da han var hurtigste mand i sadlen på distancen.

Porte kørte i tiden 28 minutter og syv sekunder, og han var dermed 12 sekunder hurtigere end tempomaskinen Tony Martin (Katusha).

Thomas De Gendt (Lotto Soudal) formåede at køre sig ind i top-10, og han var i mål 42 sekunder langsommere end Richie Porte.

Dermed beholdt belgieren løbets førertrøje.

Ruten gik fra La tour-du-Pin og Bourgoin-Jalieu, og de første fem kilometer var med en svag stigning, hvorefter det gik fladt mod mellemtiden efter 12,5 kilometer.

Frem mod målstregen ventede en stigning på to kilometer, inden de sidste seks kilometer fra toppen bød på både nedkørsel og fladt terræn.

Alberto Contador (Trek) kørte i den syvende bedste tid, og han var 35 sekunder efter Porte, men Contador var samtidig to sekunder hurtigere end Chris Froome (Sky), der var i mål som nummer otte.

Jakob Fuglsang (Astana) var bedste dansker som nummer 28, og Fuglsang var et minut og 19 sekunder efter Richie Porte.

I den samlede stilling kørte Richie Porte sig på andenpladsen med 27 sekunder op til Thomas De Gendt, mens Alejandro Valverdes tredjeplads på dagens etape også rakte til en tredjeplads i det samlede klassement.

Boris Becker, David Beckham og Thomas Bjørn har en ting tilfælles...(Foto: AP) Sport og Spil Stjernernes utrolige dobbeltliv: Fra engle til djævle

Thomas De Gendt var først over stregen i 1. etape af Criterium du Dauphiné. Arkivfoto: All  Over Press Cykling Belgisk magtdemonstration i bjergrig Dauphiné-åbning

Jakob Fuglsang, som er Danmarks bedst betalte cykelrytter, er i gang med sin femte sæson på Astana. Foto: Ernst Van Norde. Cykling Fuglsang parat til at forlade Astana

Ni af disse enkeltstartscykler og en landevejscykler er efter alt at dømme forsvundet ud på det sorte marked. Foto: Bahrain-Merida Pro Cycling Team. Cykling Nyt mærkevarekup: Rippet for dyre specialcykler

3 kommentarer
Vis kommentarer