Australier vinder barskt spurtopgør i Frankrig

Australske Michael Matthews vandt massespurten på tredje etape af Paris-Nice. Matti Breschel blev nummer seks.

Her sprinteren ved en tidligere sejr. (Foto: AP)
Her sprinteren ved en tidligere sejr. (Foto: AP)

De spurtstærke ryttere skulle bruge albuer og mod på en svær afslutning af tredje etape af cykelløbet Paris-Nice onsdag.

Det var australieren Michael Matthews bedst til i samarbejde med hans hold Orica-Greenedge på de 179 kilometer fra Saint-Amand-Montrond til Saint-Pourçain-sur-Sioule.

Australieren havde ikke færre end tre hjælperyttere hos sig, som kunne holde konkurrenterne på afstand på de kringlede veje, som feltet mødte på den sidste kilometer.

Derfor kunne han holde italienerne Davide Cimolai (Lampre) og Giacomo Nizzolo (Trek) bag sig på de sidste meter.

Matti Breschel holdt sig godt til nær fronten af feltet, men danskeren mistede terræn i et par sving kort før mål, da han forsøgte at køre sig helt frem til Orica-rytterne.

Danskeren endte etapen på sjettepladsen.

I kraft af bonussekunder overtager Michael Matthews også den gule førertrøje fra verdensmester Michal Kwiatkowski (Etixx-Quickstep). Australieren har et enkelt sekunds forspring til polakken og australieren Rohan Dennis (BMC), der er nummer tre.

Torsdag venter løbets formodet hårdeste etape, hvor de klatrestærke ryttere vil komme til at køre om etapesejren og førertrøjen på stigningen til Croix de Chaubouret.

Løbet slutter søndag.

0 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere