Annonce:
Annonce:

Av-strong: Udbetaler stort million-beløb til sagsøger

Den detroniserede Tour-konge Lance Armstrong har indgået forlig og har betalt 10 millioner dollar til forsikringsselskab, der blev snydt til at udbetale bonusser for Tour-sejre

Lance Armstrong kørte i år et par Tour-etaper og blev modtaget i Frankrig som en helt til trods for sin dopingtilståelse. (Foto: AP).
Lance Armstrong kørte i år et par Tour-etaper og blev modtaget i Frankrig som en helt til trods for sin dopingtilståelse. (Foto: AP).
Annonce:
Følg Cykling

Lance Armstrong, som tjente hundredvis af millioner af dollar som aktiv og topdopet cykelrytter, har indgået forlig i en af de mest omtalte erstatningssager, som hans fald fra tinderne resulterede i.

Avisen Sunday Times rapporterer ifølge cyclingnews.com, at Armstrong har indvilliget i at betale ’mere end 10 millioner dollar’ til forsikringsselskabet SCA Promotions som kompensation for bonusser, selskabet udbetalte for Tour-sejre opnået ved hjælp af snyd.

Erstatningen, som Armstrong og hans managementfirma Tailwind Sports Corporation betaler, løber i danske kroner op i mindst 67 millioner kroner. Dermed lukker Armstrong den langstrakte sag, som har forfulgt ham i over 10 år.

Vil tjekke Armstrongs kræftjournal for doping

Annonce:

SCA Promotions er et selskab, som tilbyder sportsarrangører at forsikre sig mod såvel held som dygtighed. Tailwind Sports kunne love Armstrong enorme bonusser for at vinde Tour de France, men det var SCA Promotions, som til gengæld for en klækkelig forsikringspolice løb den økonomiske risiko.

I 2005 tøvede SCA Promotions med at udbetale en bonus på fem millioner dollar til Armstrong for hans syvende Tour-sejr, idet mistanken om, at Armstrong var dopet, var vokset støt over årene.

Havde Armstrong snydt sig til sejren, var han ikke berettiget til en bonus, mente SCA Promotions. Armstrong sagsøgte SCA Promotions og vandt sagen. I alt 12 millioner dollar udbetalte SCA Promotions gennem årene til Armstrong.

Kyllingen mødte Armstrong: What's up, Michael!

Da texaneren så omsider i 2012 krøb til korset og indrømmede, at han havde været dopet, var det SCA Promotions, som lagde sag an. Det sagsanlæg er nu lukket med et forlig.

Annonce:

Armstrong kæmper fortsat en benhård juridisk kamp mod de amerikanske myndigheder, som hævder sig snydt for 30 millioner dollar. Det er penge, som det amerikanske postvæsen US Postal Service betalte i sponsorat til Armstrongs hold over en årrække. Myndighederne hævder, at Armstrong som den absolutte lederfigur på cykelholdet US Postal har brugt offentlige midler på at drive et systematisk dopingprogram.

Ifølge amerikansk lovgivning kan erstatningskravet i sager om svindel med offentlige midler tredobles, hvorfor Armstrong risikerer et erstatningskrav på 90 millioner dollar – over 600 millioner kroner.

Armstrong støtter Riis-comeback i Tour'en

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Populært i Ekstra Bladet+

Annonce:

Mest læste lige nu

Det er Mette Frederiksens egen skyld, at hun tvinges til at udskrive valg i utide
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Bag om dansk politik

Vis alle artiklerne

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Annonce:
Annonce: