Avis: Dopinglæge besøgte Fuglsangs Astana

Endnu en skygge har lagt sig over Jakob Fuglsangs Astana-hold, idet den berygtede dopinglæge Michele Ferrari hævdes at have besøgt holdets træningslejr sidste år

Den livstidsudelukkede Michele Ferrari besøgte ifølge italienske medier sidste år Astana på holdets træningslejr i Montecatini Terme i Italien. (Foto: Polfoto).
Den livstidsudelukkede Michele Ferrari besøgte ifølge italienske medier sidste år Astana på holdets træningslejr i Montecatini Terme i Italien. (Foto: Polfoto).

I løbet af de kommende dage forventes licenskommissionen i den internationale cykleunion UCI at afgøre, om det kasakhiske Astana-mandskab får fornyet sin World Tour-licens og dermed retten til at køre de største cykelløb i verden.

To dopingsager på World Tour-holdet og tre på teamets talenthold af samme navn har i de seneste uger plettet Astanas troværdighed, og mandag blev det endnu værre: Den italienske avis Gazzetta dello Sport skriver, at den berygtede og livstidsudelukkede dopingdoktor Michele Ferrari sidste år aflagde Astanas træningslejr i Montecatini Terme et besøg.

Ligesom andre Tour-vindere slipper Vincenzo Nibali ikke for dopingspørgsmålene. (Foto: AP) Cykling Farligt bagland: Mørk skygge over Nibalis Tour-triumf

Ferrari arbejdede sammen med Lance Armstrong, som svindlede sig til syv sejre til Tour de France, og den 61-årige italiener er uønsket i cykelsporten i en sådan grad, at få i dag tør stå ved, at de blot har hilst på ham engang. Mødet med Astana skulle have fundet sted i november 2013, og Gazzetta dello Sport hævder at have fotos af Ferrari sammen med ryttere på holdet, som mødtes med Ferrari uden for Grand Hotel Croce di Malta.

Billederne har avisen imidlertid ikke offentliggjort, og indtil videre har man kun avisens ord for, at mødet faktisk har fundet sted. I disse timer er holdet inklusive danske Jakob Fuglsang ved at bestige Col de Rates nær Calpe i Spanien, oplyser pressechef Chris Baldwin til Ekstra Bladet. Han er ikke talsmand for holdet, og ingen - hverken ryttere eller holdledere - er i disse timer tilgængelige for en kommentar.

Johan Bruyneel (i bilen) og Lance Armstrong (i gult) (Foto: AP) Cykling Armstrongs tidligere chef får 10 års karantæne

Jakob Fuglsang kørte også på holdet sidste år og var til stede i Montecatini, da Ferrari angiveligt var på besøg, men der er ingen oplysninger om, at han skulle være set i Ferraris nærhed. Det samme er gældende for svenskeren Fredrik Kessiakoff, som forlader Astana ved årets udgang. Til svensk Eurosport erklærer han:

- Jeg har aldrig set Ferrari i virkeligheden eller haft noget at gøre med ham. Så vidt jeg ved gælder for hele holdet, men der er bevis for det modsatte, skal det bringes. Alt, hvad jeg ønsker, er, at sporten skal være ren, skriver Kessiakoff i en besked til eurosport.se.

Ferrari-historien kommer i kølvandet på den over 500 sider lange rapport, der har afsluttet den såkaldte Padova-efterforskning om systematisk doping, skattesvindel og hvidvask af penge. Rapporten er af den offentlige anklager Benedetto Roberti overdraget til den italienske, olympiske komite, men italienske medier har fået indsigt i den.

Michele Ferrari afviser at have hjulpet Lance Armstrong med at dope sig (Foto: AP) Cykling Doping-læge: Jeg dopede ikke Armstrong

Rapporten har Ferrari som omdrejningspunkt, og den slår fast, har han været særdeles flittig de seneste 20 år, hvor han har haft masser af kunder i butikken. Lance Armstrong har givetvis været hans mest indbringende bekendtskab, men talrige andre skal have postet penge i Ferraris pengetank.

Padova-rapporten har været undervejs i fire år. Den omtaler ifølge Gazzetta dello Sport 90 atleter, mens avisen La Republicca melder, at 70 atleter - herunder 20 cykelryttere - er efterforsket. Astana-holdet skal være hyppigt omtalt i rapporten, men Tour-vinder Vincenzo Nibali er ikke en af dem, forlyder det. Derimod skal Nibalis mangeårige træner, Paolo Slongo, være nævnt flere gange.

0 kommentarer
Vis kommentarer