Avis: Touren i fare for Fuglsang

I følge hollandske Telegraaf får Astana frataget deres licens, og hvis det sker, betyder det intet Tour de France for Jakob Fuglsang og co.

Fuglsang må være en smule bekymret for sin sæson (Foto: Tariq Mikkel Khan)
Fuglsang må være en smule bekymret for sin sæson (Foto: Tariq Mikkel Khan)

Den forsvarende Tour de France-vinder Vincenzo Nibali, brostenseksperten Lars Boom, det italienske kæmpetalent Fabio Aru og ikke mindst Jakob Fuglsang ser ud til at komme i lidt af en klemme.

Den hollandske avis de Telegraaf fortæller nemlig, at den internationale cykelunion UCI fratager det kasakhsiske cykelhold Astans World Tour-licens. Og det sætter holdets ovennævnte stjerneryttere i en penibel situation.

Se også: Jakob Fuglsang: UCI kan ødelægge alt

For en manglende licens betyder, at holdet ikke kan stille til start i nogen af sportens største cykelløb, og derfor heller ikke sommerens Tour de France.

Astana-organisationens fem positive dopingprøver fra efteråret, samt oplysninger i den omfattende Padova-dopingsag er eftersigende det, der ligger til grund for, at UCI fratager mandskabets dets World Tour-licens.

UCI meddelte i slutningen af februar, at man ville granske storholdet, og at det gik efter at få licensen taget fra holdet.

Se også: Vil smide Fuglsangs hold ud af World Touren

Det ser ud til, at UCI er lykkedes med deres mission. Ifølge Telegraaf vil beslutningen blive officiel 2. april.

Mister Astana licensen, kan de kun søge om at få en såkaldt kontinental-licens, som vil placere holdet på niveau med de danske cykelhold Trefor Blue Water, Riwal Cycling og ColoQuik, og de største løb holdet derefter må deltage i, er løb i kategorien HC. Altså løb, der ligger langt under World Tour-niveau.

Om det kommer så vidt, må tiden vise. Astana vil med garanti anke dommen til CAS, og vil derfor sandsynligvis få lov til fortsat at køre løb, mens den internationale sportsdomstol vurderer sagen.

Se også: Fuglsang i angreb: UCI laver mediestunt

Men som det ser ud lige nu, så risikere vi altså et Tour de France uden den forsvarende vinder Nibali og hans danske løjtnant, Jakob Fuglsang.

Holdets største ryttere har sandsynligvis en klausul indbygget i deres kontrakt om, at de frit kan forlade holdet, hvis Astana ikke har en World Tour-licens, og Fuglsang kan derfor søge nyt job, men det kan i sig selv blive en svær mission, for hvilke hold har plads og råd til flere ryttere?

Det kan blive en lang sæson for Fuglsang...

27 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere