'Båthornet på motorcyklen er ubetinget det største flop'

Michael Rasmussen ryster på hovedet over den motorcyklist, der sendte Fuglsang af cyklen

Dagens 18. etape i årets Tour de France havde Jakob Fuglsang i hovedrollen.

Både for sin kørsel undervejs på etapen, hvor han kom meget tæt på etapesejren, men måske i endnu højere grad fordi, at motorcykel pløjede danskeren af sin cykel og fratog Fuglsang chancen for etapesejren og en dag i den prikkede bjergtrøje.

I stedet endte det med en 5. plads på dagens etape, og en tredejplads i kampen om den prikkede bjergtrøje. Fire point adskiller ham fra Rodriguez på førstepladsen.

Cykling Kæmpe-skandale: Motorcykel kostede Fuglsang etapesejren

Den chance skal Fuglsang gå 100 % efter, mener Ekstra Bladet Tour de France-ekspert Michael Rasmussen, der synes, Astana-rytterens kørsel i dag giver håb om mere.

- Han viser meget lovende takter. Han kan jo takke motorcyklisten for, at han ikke skal køre i bjergtrøjen i morgen, men ellers skal han holde fast i, at han rent faktisk er en af løbets bedste til at køre op ad bakke, og han samtidig har så meget frihed, fordi Nibali fint passer sig selv med Michele Scarponi og Tanel Kangert omkring sig.

- Der er ingen tvivl om, at Astana giver bjergtrøjen en tanke lige nu, for ellers kommer de tomhændet herfra. Jakobs store problem er bare, at de næste etaper er korte og meget intense, og der er stor sandsynlighed for, at begge etaper bliver et slag imellem Froome og Quintana, som lader til at være i en klasse for sig selv, og så løber Froome med dobbelt point på toppen.

Bardet sejrede i Fuglsangs nedtur (Foto: AP) Cykling Fransk triumf i forfærdelig Fuglsang-nedtur

- Derfor skal Jakob ud og hente samtlige point etapen inden sidste bjerg, og for at være sikker skal han køre den helt til mål. Vi skal også huske på, at der bliver formentlig ikke kørt så stærkt i morgen, at Rodriguez ikke kan køre med, og i en spurt kommer Jakob til kort overfor ham. Så han skal give den fuld spade op ad Glandon.

- Det er langt fra nogen nem opgave, men når han nu er i positionen tre dage før Paris, så skal han give det et skud, lyder det fra Rasmussen.

Her følger Kyllingens Top og Flop fra dagens etape:

Dagens flop: Motorcyklisten, der sendte Fuglsang i asfalten. Båthornet på motorcyklen er ubetinget dagens flop. Det kan ikke være anderledes, når man gør noget så dumt. At køre cykelryttere ned er altid dumt, men det er i særdeleshed dumt at gøre det under Tour de France. Om det får nogen konsekvenser ud over begmanden i Ekstra Bladet, er ikke sikkert. Måske får han en dags karantæne, måske bliver han smidt ud.

- Det vil være en naturlig konsekvens af noget så dumt, men det hjælper desværre ikke Jakob på nogen måder. Det er i hvert fald et utroligt ringe plaster på såret.

Dagens top: Romain Bardet. Han kører fra stor afstand, og så viser han jo fantastiske evner i at køre ned ad bakke. Han gentager jo det, som han gjorde fra en måned siden i Dauphiné. Så der er afgjort oprejsning ovenpå en ellers skuffende Tour for ham.

36 kommentarer
Vis kommentarer