Bak blev overhalet: Sprang i luften

Lørdagens enkeltstart bekom ikke Lars Bak vel – han glæder sig allerede til søndagens formodede sprinteretape

Lars Bak havde det hårdt i afslutningen af sin enkeltstart. (Arkivfoto: Tariq Mikkel Khan)
Lars Bak havde det hårdt i afslutningen af sin enkeltstart. (Arkivfoto: Tariq Mikkel Khan)

UTRECHT (Ekstra Bladet): Selv 13,8 km kan føles lange.

Det forklarede Lotto-Soudals dansker Lars Bak, da han var kommet i mål efter 1. etape af årets Tour de France. Her blev han overhalet af BMC’s Rohan Dennis på de sidste km – men det registrerede han knap nok.

- Han fløj bare forbi mig.

- Jeg nåede ikke at tænke så meget. Jeg sprang fuldstændig i luften til sidst. Jeg er egentlig glad for, at vi er i gang nu og ser frem til dagen i morgen, siger Lars Bak.

Lars Boom stiller til start i Tour de France. (Foto: Tariq Mikkel Khan) Cykling Trodser regler: Rytter stiller alligevel til Tour-start

På søndagens 2. etape skal holdets sprinter, André Greipel, vise sit værd, og her kommer Lars Bak på fast opgave.

- Vi var ude at se på ruten – eller vi ville gerne have set de sidste 60 km. Vi blev stoppet af politiet, da vi kom ud på en motortrafikvej.

- Det var politiet ikke så glad for, og de truede med bøder og alt muligt. Så vi måtte pænt køre over marken for at finde cykelstien.

- Men vi så de sidste 10 km – der kan blive lidt sidevind. Det kan godt blive spændende, siger Lars Bak.

Er der i cykelsporten plads til Bjarne Riis? Meningerne er delte. (Foto: Polfoto). Cykling Stemmer fra feltet: Kom bare tilbage, Riis

Han forventer dog ikke, at det er ham og holdkammeraterne, der skal arbejde hele dagen.

- Der er en eller anden, der får førertrøjen, og det bliver nok ikke en fra Lotto-Soudal. Så vi må formode, at de tager teten og kontrollerer.

- Så er det sprinterholdene, der liner deres tog op. Og jo mere vi kan få trukket det ud, jo bedre for Greipel, siger Lars Bak.

0 kommentarer
Vis kommentarer