Bak griner ad latterlig tidsstraf

Lars Bak fik en straf på 20 sekunder for pace på tirsdagens etape. - Jeg gjorde ikke noget, alle de andre ikke ville have gjort, siger han og trækker på skuldrene

ARRAS (Ekstra Bladet): 20 sekunder.

Det er straffen for at modtage pace – det var det i hvert fald for Lars Bak, da han på tirsdagens brostensetape ifølge kommissærerne lå lidt for længe bag sin sportsdirektørbil.

En forseelse, der får Lotto-Soudal-rytteren til at slå en latter op.

- Ha ha ha. Ja, det så jeg godt. Det er sådan, det er, siger han og forklarer så, hvad der skete.

- Jeg er nede at hente flasker og gel. Så kommer der en indsnævring, og jeg ser godt, at dem foran bremser, men jeg banker lige op i Samuel Sanchez fra BMC.

  Lars Bak kan se frem til sene besøg fra dopingkontrollørerne. (Foto: Tariq Mikkel Khan) Cykling Bak om natlige dopingtest: Vi har ingen rettigheder

- Jeg undskylder mange gange, men jeg har noget i hver hånd, så jeg knalder bare op i ham og får smadret min bagskifter, siger Lars Bak.

Han fik en defekt, og blev derfor sat langt tilbage.

- Jeg måtte skifte cykel – men på grund af indsnævringen var der ingen biler, der kunne komme frem. Så jeg sidder og hjuler med 20 km/t i en kilometer. Og jeg er nok halvanden kilometer fra feltet.

- Så får jeg en ny cykel, og så ligger jeg på smækken af bilen. Men jeg får ingen sticky flasker eller sådan noget. Jeg gør egentlig ikke noget, de 197 andre ryttere ikke ville have gjort.

Der venter Tour-feltet en hård dag. (Foto: AP) Cykling Regn og rusk: Feltet bliver splittet i atomer

Han synes et eller andet sted, at sådanne straffe er lidt latterlige, når han nu er blevet kørt agterud på grund af en defekt – ikke fordi han ikke kunne følge med.

- Det var ikke ligefrem en fordel at vente et minut. Jeg synes tværtimod, at det var for dårligt, at jeg ikke kunne få cyklen noget før.

- Men herregud, hvis der ikke er større problemer …

3 kommentarer
Vis kommentarer