Ballade i kulissen: Riis-manager skubbet ud i kulden

Manager på Bjarne Riis’ damehold er fortid efter en sæson uden en eneste World Tour-sejr, men det er sket i fælles forståelse og uden dramatik, siger Bjarne Riis

Foto: Lars Poulsen
Foto: Lars Poulsen

Manager Bo Handberg Madsen, som grundlagde det hold, der i dag hedder Team Véloconcept Women, er efter under et år under Bjarne Riis’ ledelse blevet skubbet ud i kulden og er ikke længere en del af holdet.

Over for cykelmagasinet.dk erklærer Bo Handberg Madsen, at han er blevet fyret, men det afviser Bjarne Riis.

- Han er ikke blevet fyret. Vi er bare blevet enige om, at han ikke skal være der mere, siger Bjarne Riis til Ekstra Bladet.

- Det er der flere årsager til, men jeg har ikke lyst til at uddybe, hvad baggrunden er. Jeg kan bare sige, at det her er et hold i udvikling, og at det meget hurtigt er forvandlet fra et klubhold til et World Tour-hold.

Det er ikke blevet til en eneste sejr for det bedste danske kvindehold i deres debutsæson på World Tour-ledelsen. Foto: Team Veloconcept Women/ Palle Peter Skov
Det er ikke blevet til en eneste sejr for det bedste danske kvindehold i deres debutsæson på World Tour-ledelsen. Foto: Team Veloconcept Women/ Palle Peter Skov

- Det er et stort skridt, og man må naturligvis tilpasse tingene. Men der er ingen dramatik i det her, siger Bjarne Riis og understreger, at han ikke ’har fingeren på pulsen’ til dagligt på sine to cykelhold, og at han ikke blander sig meget i den daglige drift. Den overlader han til direktør Christa Skelde.

- Jeg forventer bare, at folk leverer varen og driver holdet, og når der så er behov for ændringer, så nikker jeg som medejer af holdet ’ja’ eller ’nej’. Det har jeg også gjort i denne sag, siger Bjarne Riis.

Christa Skelde har ikke været at træffe for en kommentar, og heller ikke Bo Handberg Madsen har besvaret Ekstra Bladets opkald.

Til Dagbladet Holstebro-Struer siger han, at der har været mange ting, der ikke har fungeret på holdet.

- Jeg er selvfølgelig meget skuffet over, at jeg ikke er del af det længere. Vi var uenige om, hvordan det skulle køre i fremtiden, siger Bo Handberg Madsen til avisen.

Bo Handberg Madsens kæreste, Camilla Møllebro, er rytter på holdet, men har netop offentliggjort, at hun i næste sæson kører for det norske hold Hitec Products.

Camilla Møllebro stopper også på holdet. Foto: Team Veloconcept Women/Frederik Maj
Camilla Møllebro stopper også på holdet. Foto: Team Veloconcept Women/Frederik Maj
 

Ud over Team Véloconcept Women ejer Bjarne Riis med sin forretningspartner Lars Seier Christensen også kontinentalholdet Team Véloconcept, som er et herrehold bestående af nogle af nationens største talenter.

Kim Andersen og Bjarne Riis har lagt gammelt nag bag sig og er igen gode venner. Foto: Claus Bonnerup Cykling - 22. jun. 2017 - kl. 22:32 Fyret af Riis for tillidsbrud: Nu krammer de igen

Se også: Riis ærgrer sig over Contador: Du kunne have vundet Touren igen

Se også: Fuglsang-boss svarer igen på Riis-angreb for åben skærm

Se og hør Riis fortælle om den epoke, der sluttede, da Oleg Tinkov valgte at lukke Riis' livsværk:

1 af 2 Bo Handberg Madsen med en af holdets topryttere, Pernille Mathiesen, ved præsentationen af Team Véloconcept i februar. Foto: Ernst Van Norde.
2 af 2 Foto: Lars Poulsen
16 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere