Bedste dansker i brostensdebut: Jeg er godt tilfreds

Etapeløbsrytteren Jakob Fuglsang blev bedste dansker i brostensklassikeren Flandern Rundt, som blev suverænt vundet af verdensmester Peter Sagan

En 25. plads blev facit for Fuglsang (Foto: All Over)
En 25. plads blev facit for Fuglsang (Foto: All Over)

For et par år siden var det Nicki Sørensen, som langt henne i karrieren forbløffede alle ved at gøre en fornem debut i brostensklassikeren Flandern Rundt, og søndag gjorde etapeløbsrytteren Jakob Fuglsang det samme.

Uvant med de korte, smalle, stejle brostensstigninger, som kendetegner løbet, kunne drømmen om 'De Ronde' let være endt i fiasko, men den 31-årige Astana-rytter sluttede som bedste dansker på en hæderlig 25. plads, da han kom i mål et minut og 16 sekunder efter den suveræne vinder, verdensmester Peter Sagan.

- Det kunne være gået meget bedre, men jeg er godt tilfreds. Jeg kunne være der for holdet hele vejen, men jeg brugte nok for mange kræfter – flere, end hvis jeg havde større erfaring med løbet, sagde Jakob Fuglsang, da Ekstra Bladet fangede ham på mobilen søndag aften.

- Der er plads til forbedring, men jeg vil ikke love, at jeg vil køre løbet igen. Det var helt sikkert en oplevelse, og jeg tror da, at mine holdkammerater gerne vil have mig med igen, men måske er det fint bare at have prøvet det én gang, sagde Fuglsang.

- Da brostensstigningerne begyndte at dukke op, kunne jeg godt se, at jeg ikke var den eneste, der fik ondt i stængerne, så det gav mig blod på tanden, sagde Fuglsang.

- Jo mere udskilning, der var, desto mere begyndte jeg at tro på, at jeg godt kunne være med. Der blev mere plads, og det blev lettere at holde sig til.

Astana-holdkaptajn Lars Boom punkterede fire gange undervejs og brugte mange kræfter på at køre sig tilbage i front. Måske derfor kunne han ikke køre med, da de afgørende angreb blev sat ind. Han sluttede som nummer 11 – langt fra Astanas målsætning.

Fuglsang, derimod, fik personligt mere ud af dagen, end han havde turdet håbe på. Først og fremmest lærte han løbet at kende indefra.

- Jeg var egentlig forbløffet over, hvor langsomt der blev kørt mellem stigningerne. Tempoet steg og faldt konstant, hvor det i Ardennerne bare går hurtigere og hurtigere, sagde Fuglsang.

- Man kan blive sat af og alligevel nå op igen. Det skete for mig på Koppenberg, hvor jeg måtte klikke ud af pedalen, da en FDJ-rytter pludselig stod på tværs.

- På toppen af Koppenberg troede jeg, at løbet var slut for mit vedkommende, men den gruppe, jeg kørte i, kom alligevel tilbage. Det var ikke sket i et Ardenner-løb, sagde Fuglsang.

Han plejer at køre de tre såkaldte Ardenner-klassikere hvert år, men i år bliver det altså til et mix af brosten og Ardenner-stigninger. Han skifter Amstel Gold Race og Flèche Wallonne ud med Giro del Trentino og kører så om 14 dage Liège-Bastogne-Liège.

2 kommentarer
Vis kommentarer