Bedyrer sin uskyld: - Jeg havde menstruation

Den franske cykelrytter Marion Sicot hævder, at hendes menstuation er skyld i,at hun er blevet testet positiv for EPO

Marion Sicot mener, at hendes krops EPO-værdi var høj, fordi hun havde menstruation. Foto: Luc Claessen/Getty Images
Marion Sicot mener, at hendes krops EPO-værdi var høj, fordi hun havde menstruation. Foto: Luc Claessen/Getty Images

Det er velkendt i sportens verden, at en positiv dopingprøve ofte afstedkommer fantasifulde forklaringer.

Nogle gange virker forklaringerne plausible, andre gange gør de ikke.

Hvor i spektret Marion Sicots havner er svært for en lægmand at bedømme - til gengæld er den ny.

Fredag stod det klart, at den franske rytter afleverede en positiv EPO-prøve ved de franske mesterskaber 27. juni - men hun afventer resultatet af B-prøven med sindsro, for hun mener ikke, at hun har gjort noget galt.

- Jeg vil bare sige, at jeg er uskyldig, siger hun til Directvelo.com

- Nu venter jeg på resultatet af B-prøven. Jeg har ikke gjort noget galt. De fundne værdier er meget lave. Jeg havde min menstruation, da jeg blev testet, og testeren gjorde et notat. Kvinder producerer mere EPO, når de har menstruation.

- Jeg har aldrig taget noget, og jeg håber, at sandheden hurtigt kommer frem. Det er hårdt, for jeg har ikke gjort noget, og jeg vil gerne bevise det. Jeg har endda lånt penge af mine forældre, for jeg vil bevise min uskyld, siger Doltcini-Van Eyck Sport-rytteren.

Hun skulle have deltaget i La Course, der er ASO's endagsløb, der bliver afholdt under Tour de France, men hendes hold trak hende ud, da resultatet af prøven stod klart.

Den 27-årige franskmand blev indtil de franske mesterskaber trænet af Franck Alaphilippe, der er fætter til og træner for Julian Alaphilippe. Men hun udelukker, at det samarbejde har noget med prøven at gøre.

- Det har intet med testen at gøre. Franck blev ansat af Deceuninck-QuickStep, og det betød, at han ikke kunne træne mig længere, siger Sicot, der pointerer, at hun kun har mødt Alaphilippe en enkelt gang, og at al øvrig træning foregik via e-mail.

Historiens måske mest underholdende doping-bortforklaring leverede amerikaneren Tyler Hamilton i 2004, da han mente at vide, at celler fra en ufødt tvilling fandtes i hans organisme, og at det var forklaringen på, at han var testet positiv for bloddoping. Foto: AP. Sport Her er de bedste af de dårligste dopingundskyldninger

Tom Dumoulin - her i den hollandske landsholdstrikot - har i denne sæson forladt Team Sunweb i utide for i stedet at tilslutte sig det hollandske succeshold Team Jumbo-Visma fra næste sæson. Foto: Tariq Mikkel Khan / Ritzau Scanpix. Cykling Stjernerytter rystet over dopet hjælperytter

Georg Preidler risikerer fængsel op til fem år. Foto: Bryn Lennon/AP/Ritzau Scanpix Cykling Cykelstjerne risikerer fem års fængsel i stor skandale

Riwal-Readynez er i gang med sin første sæson som prokontinentalhold og skal forstærkes til sin anden sæson i jagten på en Tour-billet i 2021. Foto: Ernst van Norde. Cykling Jagter Tour-billet: Nu opruster Danmarks største hold

33 kommentarer
Vis kommentarer