Annonce:
Annonce:

Bekræfter: Danskerhold ramt af corona

Det første tilfælde af coronavirus har nu ramt årets Tour de France. Quick-Step-rytter Tim Declercq blevet testet positiv for coronavirus

Belgiske Tim Declercq er blevet testet positiv for coronavirus ved ankomst til København. Foto: Claus Bonnerup
Belgiske Tim Declercq er blevet testet positiv for coronavirus ved ankomst til København. Foto: Claus Bonnerup
Annonce:
Følg Cykling
Følg Tour de France

Så har vi balladen.

Tre dage før Tour-starten er den belgiske Quick-Step-rytter Tim Declercq blevet testet positiv for coronavirus. Det sker, efter han mandag ankom til København.

Det bekræfter Quick-Steps pressechef, Phil Lowe, over for Ekstra Bladet.

- Han testede positiv i en kviktest ved ankomst i lufthavnen i går aftes. Vi arbejder i øjeblikket på at udrede trådene, siger Phil Lowe, der på det tidspunkt ikke kunne uddybe yderligere.

Senere har pressechefen oplyst, at ingen af de tre danske Quick-Step-ryttere har været i nærkontakt med Tim Declercq. Det har Yves Lampaert til gengæld, men han tester fortsat negativ, og der er derfor ingen grund til at isolere ham eller andre.

Quick-Step har i stedet udtaget den franske mester Florian Sénéchal.

Han var tidligere på dagen ude og kritisere sit hold for ikke at udtage ham, men i stedet favorisere danskerne på grund af Tour-starten i Danmark.

Annonce:

- Holdet informerede mig om, at de ønskede at tage danskere med til den store start i København for at skabe et godt image, lød det fra Senechal til RMC Sport.

- Jeg kan godt forstå det, for markedsføring er vigtigt. Det er en stor reklame for Tour de France, tilføjede han og gjorde det klart, at han var skuffet over fravalget.

Men nu kommer franskmanden altså alligevel med i verdens største cykelløb.

Det belgiske mandskab udtog mandag de otte ryttere, der stiller til start i København, og her var danske Kasper Asgreen, Michael Mørkøv og Mikkel Honoré alle iblandt.

Derudover stillet holdet til start med Fabio Jakobsen, Andrea Bagioli, Marria Cattaneo, Yves Lampaert og altså Florian Sénéchal.

--------- SPLIT ELEMENT ---------

Læs også: Kommer den danske mester alligevel med?

--------- SPLIT ELEMENT ---------

Jørgen Leth er på besøg i Ekstra Bladets Tour de France-podcast, 'Ekstra Tour'. Hør ham fortælle om sine favoritter fra årets cykelløb herunder eller i din podcast-app.

Annonce:

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Mere fra Ekstra Bladet+

Gå nu hjem, Thorkild
Annonce:

Udforsk Ekstra Bladet+

Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:
Annonce:
Annonce: