Bekræfter efter kæmpe kaos: Ny mand i gult

Tour de France-ledelsen bekræfter, at Egan Bernal er ny mand i den gule trøje efter aflysningen af 19. etape

Colombianske Egan Bernal er ny mand i den gule trøje efter den vanvittige afslutning på 19. etape. Det bekræfter Tour de France-ledelsen.

På grund af uvejr på en nedkørsel måtte arrangørerne, ASO, stoppe 19. etape og neutralisere løbet. Tv-billeder viste kraftig regn, hagl og ikke mindst voldsomme jordskred på selve ruten, hvorfor rytterne ikke kunne fortsætte og køre den resterende del af etapen.

Beslutningen betyder, at tiderne fra toppen af den seneste stigning tæller i det samlede klassement. Det sender Egan Bernal i den gule trøje, efter han kørte fra alt og alle på Col de l'Iseran. Colombianeren var to minutter foran Julian Alaphilippe, da han nåede toppen.

Alaphilippe er nummer to i klassementet foran Geraint Thomas, Steven Kruijswijk og Emanuel Buchmann.

Det er også besluttet, at der ikke vil blive kåret en vinder af etapen.

Artiklen fortsætter under billederne..

 

Sort dag for Frankrig
Det kan ende med at blive en sort dag for de franske vinderdrømme i Tour de France. Ud over Alaphilippes tidstab måtte Thibaut Pinot, der viste sig frem i Pyrenæerne og lå nummer fem i klassementet, udgå tidligt fredag på grund af smerter i låret.

Inden da var et stort udbrud kommet afsted. Store navne som Rigoberto Uran, Simon Yates og Warren Barguil var med. Det samme var danske Magnus Cort. Modsat torsdag fik frontgruppen dog aldrig særlig lang snor.

I favoritgruppen blev tempoet nemlig skruet godt op af Ineos-holdet på Col de L'Iseran, som med sin top 2770 meter over havets overflade er det højeste punkt i årets Tour.

Det tog pusten fra de fleste, og cirka seks kilometer fra toppen begyndte favoritterne så at stikke til hinanden. Først angreb Geraint Thomas, så Steven Kruijswijk. Det fik Julian Alaphilippe til at knække. Lidt efter stak Egan Bernal af sted fra dem alle.

Accelerationerne betød, at det meste af udbruddet blev hentet og overhalet, og så sad Bernal i front sammen med Yates, Uran og Barguil. De tre sidstnævnte måtte dog alle give fortabt over for den flyvende colombianer, der kørte alene over toppen.

Yates fik genskabt kontakten med Bernal på nedkørslen, inden løbet altså blev stoppet på grund af det voldsomme vejr.

79 kommentarer
Vis kommentarer