Bekræfter exit: Nu skifter stjernen til superhold

Tom Dumoulin har ophævet kontrakten med Team Sunweb, hvor han har været hele karrieren, og han skifter på en tre-årig aftale til holdet, der vil tage kampen op med Team Ineos i Tour de France

Tom Dumoulin blev nummer to i Tour de France 2018 - han forlader Sunweb og meldes enig med Lotto-Jumbo om tre-årig kontrakt. Foto: POOL New/Ritzau Scanpix
Tom Dumoulin blev nummer to i Tour de France 2018 - han forlader Sunweb og meldes enig med Lotto-Jumbo om tre-årig kontrakt. Foto: POOL New/Ritzau Scanpix

Tom Dumoulin er blevet opereret i sit knæ. Foto: Anne-Christine Poujoulat/AFP/Ritzau Scanpix Cykling Favorit opereret tre uger inden Tour-start

Han vandt Giro d'Italia i 2017, blev nummer to i både Giro d'Italia og Tour de France i 2018, men 2019 har været et skuffende år med exit i Giro d'Italia og en skade, der stoppede Tour de France-deltagelsen.

Nu tager den 28-årige hollandske stjernerytter Tom Dumoulin konsekvensen og bryder kontrakten med sit hold Team Sunweb, der ellers havde kontrakt med ham til udgangen af 2021.

Ifølge hollandske De Telegraaf så skifter Dumoulin på en tre-årig aftale til Jumbo-Visma.

- Kilder fra Jumbo-Visma bekræfter nyheden, lyder det.

- Sammen med Primoz Roglic og Steven Kruijswijk kommer han til at jagte sin store drøm i de kommende år: Sejr i Tour de France, lyder det i avisen.

- Med tilgangen af Dumoulin får det hollandske hold et hold, der skal kunne konkurrere med britiske Team Ineos, lyder det.

Dumoulin i kamp med Roglic og Thomas i sidste års Tour de France. Foto: Christophe Ena/Ritzau Scanpix
Dumoulin i kamp med Roglic og Thomas i sidste års Tour de France. Foto: Christophe Ena/Ritzau Scanpix
 

Tom Dumoulin har allerede bekræftet sit exit fra Team Sunweb.

- Som rytter søger du altid efter det højst opnåelige, og du spørger dig selv, om du er det rigtige sted, hvor det er bedst for dig og dine muligheder, siger Dumoulin i en pressemeddelelse.

- Der har altid været interesse fra andre hold, men forholdene her har altid fået mig til ikke at ville tale med andre hold.

- Efter skuffelsen med Tour de France begyndte jeg at overveje om et nyt miljø kunne være forfriskende.

- Der var gode tilbud, og i denne fase af min karriere føles det som det rigtige tidspunkt at sige farvel.

- Det er gør ondt at forlade holdet. Mit hjerte er her, og jeg har bevist, at det er muligt at vinde et stort etape løb med Sunweb.

- Jeg vil nu udforske mine muligheder hos et nyt hold, siger Dumoulin.

Allerede tidligere på morgenen var De Telegraaf ude og spekulere i, hvad der sendte Dumoulin væk fra Sunweb.

- I løbet af de sidste to sæsoner udviklede der sig sprækker i forholdet mellem Dumoulin og Team Sunwebs ledelse, skriver avisen.

- Somme tider handlede det om små ting, men i stigende grad var der grundlæggende meningsforskelle. Dumoulin var ikke tilfreds med Sunwebs transferpolitik og investeringer i forbedringer af knæskaden, han pådrog sig i Giroen, lyder det.

Forhandlingerne om ophævelsen af Dumoulins kontrakt har stået på i flere måneder, og nu er parterne altså noget til enighed, og der ventes på, at Jumbo-Visma præsenterer ham helt officielt.

Jumbo-Visma har i modsætning til Team Sunweb flere stærke bjergryttere som Primoz Roglic, Steven Kruijswijk, George Bennett og Laurens De Plus på holdet.

For Dumoulin er der tale om et helt nyt skifte. Han har kørt for Sunweb-holdet siden skiftet til professionel i 2012, hvor holdet først hed Argos-Shimano og siden Giant-Shimano og Giant-Alpecin og nu altså Team Sunweb, men nu er det altså slut med Dumoulin på holdet.

Udover resultaterne i de store etapeløb har Dumoulin også sølv ved OL i enkeltstart i 2016, og VM-guld i enkeltstart året efter, mens det blev til sølv sidste sæson.

Magnus Cort er færdig på Astana efter denne sæson, og det tyder på, at fremtiden ligger på det amerikanske mandskab EF Education First. Foto: Claus Bonnerup/Ritzau Scanpix Sport og Spil Transferspil i kulissen: Flere danskere foran stort skifte

Felice Gimondi sammen med Eddy Merckx ved Giro-præsentationen i 2006. Foto: Luca Bruno/Ritzau Scanpix Cykling Hjerteanfald i havet: En af cyklingens største er død

4 kommentarer
Vis kommentarer