Annonce:
Annonce:

Bestyrelsesmedlem raser: - Det er nepotisme

Arrangørerne af årets DM hyrede en konsulent, som modtog et honorar på 50.000 kroner, og dette falder ikke i god jord hos DCU-bestyrelsesmedlemmet Bo Belhage

DM i 2017 blev afviklet med succes i Grindsted, men inden da havde man hyret en konsulent der fik et stort beløb udbetalt. Det samme skete ved DM i år, som i stedet blev aflyst. Foto: Claus Bonneruo
DM i 2017 blev afviklet med succes i Grindsted, men inden da havde man hyret en konsulent der fik et stort beløb udbetalt. Det samme skete ved DM i år, som i stedet blev aflyst. Foto: Claus Bonneruo
Annonce:
Følg Cykling

Møgsagerne vælter ned over Danmarks Cykle Union i disse dage, og nu ser endnu en sag dagens lys, idet unionens ledelse med formand Henrik Jess Jensen i spidsen anklages for at yde vennetjenester til dens støtter i baglandet.

Dyb krise i toppen af dansk cykling

Sagen stammer fra i år, hvor DM skulle have været afviklet i Give. Kommunen betalte dog for en konsulent. Her blev den hyrede konsulent betalt et af 50.000 kroner for sit arbejde som konsulent ved det store event.

Dette falder dog ikke i god jord hos DCU's eget bestyrelsesmedlem Bo Belhage, der nok engang tager bladet fra munden i en organisation, som ellers er i disse dage er kendetegnet ved komplet lukkethed.

Det sker som reaktion på, at Ekstra Bladet i dag kan afsløre, at DCU i flere år har påduttet kommuner, der har fået tildelt de danske mesterskaber i landevejscykling, en konsulent, der skal hjælpe med afvikling af det store arrangement.

Annonce:

Mindst to gange i de senere år har det været en god bekendt af formanden, som DCU peger på, nemlig Henning Knudsen – som i øvrigt er far til en af Henrik Jess Jensens mest trofaste støtter i DCU’s bestyrelse, Jakob Knudsen. Henning Knudsen, som er formand for DCU’s kommissærudvalg, er kendt for at være yderst loyal over for Henrik Jess Jensen.

Netop ansættelsen af Henning Knudsen falder ikke i god jord hos Bo Belhage. Han mener helt generelt, at alarmklokkerne ringer, hvis man befordrer ansættelse af eksterne konsulenter, når man allerede i organisationen har særligt ansatte til sådanne job.

- Det er faktisk helt skævt det her, for det er meget uheldigt også, at Henning Knudsen sidder i et tillidshverv som frivillig kommissær-udvalgs-formand, formand for DCUs dommerkorps, og repræsentantskab uden, at vi ved, at han måske er på lønningslisten indirekte hos DCU, siger Bo Belhage til Ekstra Bladet.

- Og det vil det i dette tilfælde være, hvis man går ind og fortæller nogle kommuner, at de skal hyre en konsulent og samtidig fortæller dem, hvem det skal være. Det er nepotisme. Jeg er faktisk paf over det her, for jeg var fuldstændig uvidende om det, siger Bo Belhage.

Sagen kort:

 • Henning Knudsen ansættes som konsulent ved DM i 2017 og modtager 50.000 kroner.
   
 • Henning Knudsen er far til DCU-bestyrelsesmedlemmet Jakob Knudsen.
   
 • Give Cykelklub blev op til DM i år anbefalet at hyre en konuslent.
   
 • DCU's tidligere adm. direktør Jens-Erik Majlund anbefalede derfor Henning Knudsen.
   
 • Henning Knudsen blev ansat og modtog honorar på 50.000 kroner af Billund Kommune.
   
 • Henning Knudsen er formand for kommissærudvalget og er kendt af DCU's formand, Henrik Jess Jensen.
   
 • Bo Belhage mener derfor, at der er tale om nepotisme og vennetjenester ved ansættelsen af Henning Knudsen.

Annonce:

Artiklen fortsætter under billedet...

Flere prominente danske World Tour-ryttere deltog ved DM i Grindsted. Blandt andet Jonas Gregaard, som ses her for sit daværende hold Riwal Platform. Foto: Claus Bonnerup
Flere prominente danske World Tour-ryttere deltog ved DM i Grindsted. Blandt andet Jonas Gregaard, som ses her for sit daværende hold Riwal Platform. Foto: Claus Bonnerup

Nyt pres på formand: Gav rabat til hold, som solgte ham cykel

Henning Knudsen blev på DCU’s anbefaling ansat som konsulent ved DM i 2020. Inden da havde han været ansat som konsulent ved DM i 2017. Hvad hans særlige kvalifikation var ved den lejlighed i 2017 står ikke klart, men den erfaring, han høstede på det tidspunkt, førte til, at han også i år blev hyret som konsulent til det DM, der skulle have været afviklet i Give. Det bekræfter DCU’s tidligere administrationschef Jens-Erik Majlund.

Ifølge Give Cykelklubs formand, Kurt Gjødsbøl, blev klubben opfordret af DCU’s daværende direktør, Jens-Erik Majlund, til at hyre en konsulent, og han anbefalede Henning Knudsen til posten.

Majlund slår over for Ekstra Bladet fast, at ansættelsen af Henning Knudsen udelukkende skete på baggrund af hans kvalifikationer.

Annonce:

- Det er rigtigt, at de i Give blev anbefalet at hyre en konsulent, og jeg anbefalede så Henning Knudsen, fordi han har været med til at afvikle DM før, siger Jens-Erik Majlund.

DCU-formand Henrik Jess Jensen og DCU-bestyrelsesmedlem Jakob Knudsen har ikke været at træffe for en kommentar. Det samme gælder Henning Knudsen

Foto: Claus Bonnerup
Foto: Claus Bonnerup

Nyt pres på formand: Gav rabat til hold, som solgte ham cykel

Da Tourens glansbillede krakelerede - STORT

Ville afvikle Touren midt i Hitler-vanvid

Anklage: Krævede sin datter udtaget til landsholdet

Riis er stadig ikke teamejer

Tabte magtkamp: Jesper Worre færdig som løbsdirektør

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Mere fra Ekstra Bladet+

Annonce:
’Man behøver ikke have ondt af Joachim, men...’
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Annonce:
Annonce: