Bil skabte voldsomt massestyrt: 'Han er heldig at være i live'

Den amerikanske BMC-rytter Brent Bookwalter slog sig voldsomt, da han onsdag smadrede ind i en parkeret bil under 4. etape af Tour of Britain

33-årige Brent Bookwalter kom voldsomt til skade, da han bragede ind i en parkeret bil. Foto: All Over Press
33-årige Brent Bookwalter kom voldsomt til skade, da han bragede ind i en parkeret bil. Foto: All Over Press

Et stort styrt kostede onsdag amerikanske Brent Bookwalter videre deltagelse i Tour of Britain.

På 4. etape var BMC-rytteren sammen med resten af feltet på vej gennem den lille købstad Retford med knap 50 km. til mål, da uheldet var ude.

Efter et venstresving kørte flere ryttere ind i en parkeret bil i en handicapbås i højre side af vejen. Boowalter ramte bilen hårdest og bragede igennem bagruden.

De øvrige ryttere var i stand til at fortsætte, mens Bookwalter blev hastet til hospitalet, da han havde pådraget sig en dyb flænge i skulderen.

- Fire eller fem af dem kom om hjørnet til Grove Street og klaskede alle op bag i en parkeret bil lige uden for Topkapi (restaurant, red.) - en af dem røg gennem bagruden.

- Det var chokerende at se - han er heldig at være i live.

- Jeg kan ikke forstå, at nogen havde fået lov til at parkere der - det er det rene vanvid, sagde øjenvidnet Graham Moor til Lincolnshire Live.

Brent Bookwalter fik stort applaus fra de mange tilskuere i byen, da han siddende på en båre blev båret ud i ambulancen og kørt på hospitalet, hvor lægerne kunne konstatere, at han var sluppet nådigt fra det voldsomme sammenstød.

- Det så ud som om, at Brent ramte kanten af bilen, da han kom ud af svinget, og så fløj han fremad og lå tæt på døren i passagersiden. Han røg ikke ind i bilruden, men slog sit hoved, og han har en mild til moderat hjernerystelse, hvilket er den største bekymring.

- Han har også mindre skader herunder en i skulderen, der skulle sys samt hudafskrabninger og et stort trælår, siger holdlæge Scott Major til BMC's hjemmeside.

Selv er Brent Bookwalter taknemmelig over at være sluppet billigt.

- Selv om jeg er skuffet over at være styrtet ud af løbet, så er jeg glad for, at jeg ikke har brækket noget og at jeg ikke vil have en lang genoptrænings-periode.

- Jeg har helt klart smerter, men jeg er taknemmelig for, at det ikke var så slemt, som det kunne have været, siger Bookwalter.

Mens amerikaneren blev kørt til undersøgelse, fik de øvrige ryttere kæmpet sig til målstregen i Newark-on-Trent. Her var den colombianske sprinter Fernando Gaviria fra QuickStep hurtigst foran Elia Viviani (Sky) og Alexander Kristoff (Katusha).

I den samlede stilling beholdt Viviani løbets grønne førertrøje.

Torsdag er der enkeltstart på programmet - 16,2 flade kilometer i og omkring Clacton-on-Sea.

Løbet slutter søndag med en etape i Wales fra Cardiff til Penarth.

Stefan Denifl viste sig til alles overraskelse særdeles holdbar på 17. etape, hvor han i ensom majestæt krydsede målstregen og leverede det største resultat i danskerholdet Aqua Blue sports korte historie. Foto: All Over Press Cykling Danskerhold leverer sensation i Vueltaen

Foto: Lars Poulsen Cykling Ballade i kulissen: Riis-manager skubbet ud i kulden

Den 27-årige franskmand har tidligere vundet tre etaper i Giro d'Italia og to etaper i Vuelta a España og skal altså nu gøre forsøget i Danmark. Foto: All Over Press Cykling Fransk supersprinter stiller op i Danmark Rundt