Bizar dopinganklage mod tidligere Riis-rytter: Hans kæbe har ændret form

En tidligere sportsdirektør anklager cykelrytteren Rafal Majka for at have taget testosteron

Rafal Majka har
Rafal Majka har

Den polske cykelrytter Rafal Majka har mange store sejre på CV'et, men nu svirrer rygterne om, at Majkas sejre ikke er vundet på helt ærlig vis.

Majkas tidligere sportsdirektør Andrea Del Nista har ifølge Gazzetta dello Sport fortalt, at polakken, der tidligere har kørt for Bjarne Riis hos Team Tinkoff og nu optræder for Bora-Hansgrohe, har taget et forbudt præparat i forbindelse med sin træning med en anden sportsdirektør.

- Rafal Majka tog testosteron, da Elso Frediani trænede ham. Derefter smed han de tomme poser ind i naboens have, skulle Andrea Del Nista have sagt ifølge Gazzetta dello Sport.

De italienske myndigheder er i gang med en større efterforskning af doping, og i den forbindelse er Andrea Del Nista blevet tilbageholdt sammen med seks andre.

Her efterforskes, om de syv personer har relation til den 21-årige cykelrytter Linas Rumsas' pludselige død i 2017. I det 114 siders lange anklageskrift ytrer Del Nista sig blandt andet om Majkas mulige dopingbrug.

Andrea Del Nista mener, at der er nogle helt klart tegn på, at Majka har taget doping.

- Ens kæbe ændre sig og bliver mere rund, når man tager testosteron. Rafal Majkas kæbe har netop ændret form, siger Andrea Del Nista.

Han nævner ikke, hvornår den forlydende doping skulle være fundet sted. 

Rafal Majka har endnu ikke svaret på anklagerne.

Den polske cykelrytter har blandt andet tidligere vundet tre etaper i Tour de France og en enkelt etape i Vuelta a Espana.

Foto: AP Cykling Dopingmistænkt Froome indleder sæsonen

Den tidligere toprytter Christophe Bassons arbejder nu for de franske antidopingmyndigheder. Her viser han den cykel frem, som Cyril Fontayne havde installeret en elmotor i. Foto: L'Équipe. Cykling Snød sig til sejre på el-cykel: Så hård er straffen

17 kommentarer
Vis kommentarer