Bjarne Riis efter historisk triumf: Grav dig ned, Fuglsang!

Efter den imponerende sejr i Critérium du Dauphiné bør Jakob Fuglsang tage det roligt frem mod Tour de France, mener Bjarne Riis

Fuglsang får overrakt pokalen efter sin samlede triumf i Dauphiné. Foto: All Over Press
Fuglsang får overrakt pokalen efter sin samlede triumf i Dauphiné. Foto: All Over Press
Følg Cykling

Med ét er Jakob Fuglsang stemplet ind som en af de helt store bejlere til podiet i næste måneds Tour de France.

Den imponerende samlede sejr i Critérium du Dauphiné, som blev grundlagt af to etapesejre på hårde bjergetaper, har ikke kun givet danskeren ekstra selvtillid – den har også skruet omverdenens forventninger til Astana-rytteren op i et helt andet gear.

For Fuglsang distancerede flere af de absolutte Tour-favoritter på sin færd mod triumfen.

Men skal han overføre de imponerende takter til årets helt store mål, er det afgørende, at han nu passer ekstra godt på sig selv, før det går løs i Frankrig. Det er rådet fra Bjarne Riis.

- Det er vigtigt for Jakob, at han nu får slappet af og tager det stille og roligt. Der bliver hype omkring ham. Desværre, vil jeg næsten sige. Det er det, der ikke skal til nu. Nu skal han virkelig grave sig ned i hjemme i Monaco, og så bare finpudse og gøre de rigtige ting før Touren, siger Riis til TV2 Sport.

Den tidligere Tour de France-vinder Bjarne Riis råder Jakob Fuglsang til at gå i hi inden Tour de France begynder. Foto: Ernst van Norde
Den tidligere Tour de France-vinder Bjarne Riis råder Jakob Fuglsang til at gå i hi inden Tour de France begynder. Foto: Ernst van Norde

Han ved, hvad han taler om. Bjarne Riis har prøvet det på egen krop. I 1997 gik han indtil Tour de France for at forsvare sin triumf fra året forinden.

Forventningerne var skyhøje, og danskeren ankom til sommerens højdepunkt med et flot forår i bagagen, hvor han blandt andet havde vundet Amstel Gold Race.

Men Riis kunne ikke føre formen over i det franske etapeløb. Han måtte overlade rollen som Telekom-kaptajn til Jan Ullrich undervejs i løbet og endte selv på en 7. plads. Mere end 26 minutter efter sin tyske holdkammerat, der tog en knusende sejr.

Foto: Imago Sport
Foto: Imago Sport

Og Touren er bare en helt særlig størrelse, påpeger Riis, der er dybt imponeret over Fuglsangs flotte bedrift i Critérium du Dauphiné – men også maner til besindighed.

- Det værste han (Fuglsang, red.) kan gøre nu, det er at gå med på galejen og den eufori, der helt naturligt kommer, lyder det fra Riis.

- Det er jo klart, at alle os danskere, vi tænker ’wauv, er der nu en mulighed igen (for at vinde Tour de France, red.)’? Og jeg vil sige, at fra vinde Dauphiné til at køre sig på podiet i Touren, der er stadigvæk et stykke vej, siger Riis.

Oprindeligt var det planen, at Fuglsang i denne uge skulle køre det korte etapeløb Route du Sud. Men den danske Astana-rytter har efter triumfen i Critérium du Dauphiné besluttet at ændre de planer. Han kører derfor ikke flere løb inden Tour de France, der begynder 1. juli i Düsseldorf.

Fuglsang og Dan Martin. Foto: All Over Press
Fuglsang og Dan Martin. Foto: All Over Press

Fuglsangs største triumf: Ufatteligt!

Karrierens bedste resultat: Fuglsang smadrer Froome og vinder samlet

Det er fuldstændig hat og briller

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.