Bjergskandale: Tilskuer slog Tour-stjerne

Richie Porte blev slået af en tilskuer på vej mod sin andenplads på Pyrenæer-etapen op til Saint Martin

Ikke alle tilskuere kan finde ud af at opføre sig som drengen på dette billede her (Foto: AP)
Ikke alle tilskuere kan finde ud af at opføre sig som drengen på dette billede her (Foto: AP)

Det er ingen hemmelighed, at Teeam Sky ikke ligefrem er alles kop the.

Holdets suverænitet i årets Tour, hvor de konstant sidder i overtal i de høje bjerge, og ikke mindst Chris Froomes tilsyneladende sikre vej mod den gule trøje i Paris, får skeptikerne til at råbe op.

'For godt til at være sandt'. 'De må være dopede', lyder nogle af de hårde ord og beskyldninger.

Da først verdenspressen fik øje på Michael Rasmussen gik det stærkt. (Foto: Tariq Mikkel Khan) Cykling Kyllingen er ankommet: Totalt medie-kaos i Tour de France

Men desværre er er frustrationerne mod Team Sky ikke blot af verbal karakter. Således blev Chris Froomes vigtige bjerghjælper Richie Porte slået af en tilskuer på den første bjergetape i årets Tour de France, da han var på vej mod andenpladsen på etapen - efter sin kaptajn Froome - med mål på den skrappe Saint Martin-stigning.

Det fortæller den australske vinder af årets Paris-Nice selv til The Cycling Podcast.

- Jeg blev slået med tre kilometer igen. Jeg så ikke, hvem det var, da jeg var fokuseret på at hente Quintana, sagde Porte, som aldrig har oplevet noget lignende på cyklen. Han ærgrer sig over den til tider ophidsede stemning, der er blandt journalister, der beskylder Team Sky for urent trav.

- Det mindede om den samme stemning op til Alpe d'Huez for to år siden, men jeg er aldrig blevet slået før. For at være ærlig, så når vi til et punkt, hvor de journalister, der kommer med vilde dopingbeskyldninger, også bliver ansvarlige for vores sikkerhed. Fortjener jeg at blive hånet? Fortjener Chris Froome det? Det tror jeg ikke. Om ti år forstår alle måske, at disse sejre kommer uden snyd. Det er en skam, hvordan nogle af de mennesker opfører sig, lyder det fra Porte.

(Foto: AP) Cykling Froome forventer angreb nær mål

Team Skys Geraint Thomas, der har imponeret gennem hele sæsonen, og nu også gør det i årets Tour, ryster også på hovedet over tilskuernes opførsel. Han har et råd til alle dem, der ønsker at se cykelløbet live.

- At slå folk er bare at gå over stregen. Kom ud, hav det sjovt, drik eller hvad du har lyst til, men et slå cykelryttere er ikke i orden. Dem, som gør det, er ikke fans. De er bare ude efter ballade. De er som hooligans i fodbold, siger Thomas til Procycling.no.

36 kommentarer
Vis kommentarer