Bomstærke Alaphilippe urørlig i Tirreno-Adriatico

Den franske spurtstærke rytter var for stærk, da han sprintede sig til sejr på 2. etape i Tirreno-Adriatico

Alaphilippe vandt også Strade Bianche lørdag, hvor han besejrede Jakob Fuglsang, der anes i baggrunden. Foto: Marco Bertorello/AFP/Ritzau Scanpix
Alaphilippe vandt også Strade Bianche lørdag, hvor han besejrede Jakob Fuglsang, der anes i baggrunden. Foto: Marco Bertorello/AFP/Ritzau Scanpix

Den franske sprinter Julian Alaphilippe (Quick-Step) viste igen klassen, da franskmanden spurtsejrede på 2. etape af cykelløbet Tirreno-Adriatico torsdag.

Mod slutningen ventede en stigning, som ikke umiddelbart var til Alaphilippes fordel, men han var for stærk til sidst og sejrede foran Greg Van Avermaet (CCC).

Både Kasper Asgreen (Quick-Step) og Jakob Fuglsang (Astana) viste sig i slutfasen, men det arbejde fik Asgreen mest ud af med holdkammeratens sejr.

Michael Hepburn (Mitchelton-Scott) bevarede løbets førertrøje.

Etapen bød på 195 kilometer fra Camaiore til Pomarance, hvor der altså blev sluttet af på en stigning.

Et udbrud med blandt andre Greg Van Avermaet (CCC) blev hentet af det jagtende felt inden stigningen, hvor Mitchelton-Scott med Christopher Juul-Jensen arbejdede i front.

Her var motivationen høj efter sejren på 1. etapes holdtidskørsel onsdag, som betød, at Hepburn tog førertrøjen og altså holdt den torsdag.

Kasper Asgreen og Michael Mørkøv fra Quick-Step arbejdede for spurtstærke Julian Alaphilippe, selv om der blev sluttet af med en stigning.

Daniel Oss (Bora) forsøgte sig, men kort efter satte Kasper Asgreen sig helt foran i noget, der lignede et angreb, men det blev i stedet Jakob Fuglsang (Astana), der prøvede at udnytte situationen.

Danskeren åbnede ballet med fire kilometer igen, men han kom ikke væk, og Primoz Roglic (Jumbo-Visma) angreb, og det hele var en rodebutik, men Roglic fortsatte.

Alaphilippe viste sig også i fronten, men der var samling inde på de sidste 500 meter. I spurten viste Alaphilippe sig helt urørlig.

Valgren afslører hemmeligheden bag stort skifte

- Hun stod med rumpen i en udfordrende positur

Stjernen råbte og skreg efter brutalt styrt: Så kom han på andre tanker

Ukendt dansker scorer kontrakt på storhold: - Drøm bliver til virkelighed