Bossen afslører: Fuglsang får hovedrolle i Touren

Den italienske stjernerytter Fabio Aru bliver muligvis på Astana næste år, men Jakob Fuglsang er under alle omstændigheder holdets vigtigste rytter i Tour de France, fastslår teammanager Dmitri Fofonov

Jakob Fuglsang - skadet efter sit styrt dagen før - slider sig sammen med UAE-rytteren Louis Meintjes gennem 12. etape af Tour de France i år. Fuglsang udgik af løbet, men han får en ny chance som Astana-kaptajn næste år. Foto: AP / Peter Dejong.
Jakob Fuglsang - skadet efter sit styrt dagen før - slider sig sammen med UAE-rytteren Louis Meintjes gennem 12. etape af Tour de France i år. Fuglsang udgik af løbet, men han får en ny chance som Astana-kaptajn næste år. Foto: AP / Peter Dejong.

Allerede før Tour de France forlød det, at den italienske stjernerytter Fabio Aru havde sikret sig en lukrativ kontrakt på det arabiske UAE-hold næste år, men endnu her tre måneder senere er hans fremtid uafklaret.

Det kasakhiske Astana-hold, hvor Aru har kørt hele sin professionelle karriere, har givet ham tilbud om en kontraktforlængelse og håber stadig på, at italieneren bliver, hvor han er.

Sker det, er holdets danske toprytter Jakob Fuglsang imidlertid sikret en rolle som kaptajn i næste års Tour de France. Det fastslår Astana-teammanager Dmitri Fofonov i en mailudveksling med Ekstra Bladet.

- Jakob var meget stærk i år, og han var opsat på at være kaptajn i Tour de France. Han har fortjent endnu en chance i Touren, så hvis Fabio bliver på holdet, vil de komme til at køre forskellige programmer, lyder det fra Fofonov.

- Jakob vil ikke blive skubbet i baggrunden. Det er vores plan med ham, at han skal vinde Paris-Nice og køre på podiet i Tour de France. Jeg er sikker på, at han kan gøre det, skriver Dmitri Fofonov.

Dmitri Fofonov (th) i samtale med Jakob Fuglsang (tv) og Fuglsangs manager, Moreno Nicoletti, på en Astana-samling i Toscana sidste år. Foto: Ernst Van Norde.
Dmitri Fofonov (th) i samtale med Jakob Fuglsang (tv) og Fuglsangs manager, Moreno Nicoletti, på en Astana-samling i Toscana sidste år. Foto: Ernst Van Norde.
 

Han understreger, at Fuglsang og Aru udelukkende kørte Tour de France sammen i år, fordi Aru styrtede på en træningslejr i Sierra Nevada i Spanien og derfor gik glip af sit store sæsonmål, Giro d’Italia. Planen var, at de to kaptajner skulle køre skarpt adskilte programmer, men styrtet ændrede alt.

- Vi ønskede ikke, at Fabio og Jakob skulle krydse spor i år, men da det skete, opstod faktisk en god drivkraft for begge. De arbejdede som aldrig før, hvilket jeg oplevede ved selvsyn på både træningslejre og i løb, skriver Fofonov.

- Uheldigvis ødelagde Jakobs styrt i Touren vore planer, men vi prøver igen. Jakob kører Tour de France, og Fabio kører Giro d’Italia, som han gik glip af i år – hvis han altså bliver på holdet.

- I har også et stærkt kort i den unge colombianer Miguel Angel Lopez, som gjorde det godt i Vueltaen i år. Hvorfor satser I ikke på ham i Tour de France?

- Miguel er stadig ung, og han må vinde erfaring og lære at blive en leder i en Grand Tour. Vuelta a España er nu engang noget andet end Tour de France. Jakob vil være en god leder i Touren og kan lære Miguel meget, skriver Fofonov.

Længe har der været stille om Fabio Aru og hans fremtidsplaner. Heller ikke Astana kender hans overvejelser i detaljer, men ’intet nyt er godt nyt’, som Fofonov udtrykker det.

- Der er stadig en chance for, at Fabio vælger at blive hos os. Ikke mindst, fordi vi har option på endnu et år med Fabio. Men hvis han vælger at forlade holdet, må vi finde et kompromis, skriver Fofonov og afviser, at Arus forbliven på holdet risikerer at drive Fuglsang bort.

Jakob Fuglsang (tv) og Fabio Aru på en Astana-træningslejr i Toscana sidste år. Foto: Ernst Van Norde.
Jakob Fuglsang (tv) og Fabio Aru på en Astana-træningslejr i Toscana sidste år. Foto: Ernst Van Norde.
 

- Jakob bliver selvfølgelig på holdet under alle omstændigheder. Han bliver kaptajn i Tour de France. Han er på vej mod sin maksimale styrke og bør ikke gå glip af sin chance i Touren.

Det forlyder, at Fuglsangs kontrakt med Astana, som han forlængede dagen før Tour-start i år, er betinget af, at Aru forlader holdet. Sker det ikke – eller henter Astana en anden klassementsrytter til holdet – skulle Fuglsang kunne bryde kontrakten og finde et nyt hold.

Præsenteret for dette vedholdende rygte tyer Fofonov som ofte før til en russisk talemåde ledsaget af en smiley:

- Det siges, at man i Moskva malker kyllingerne.

Underforstået: Man skal ikke tro på alt, hvad man hører.

Jakob Fuglsang har ikke været at træffe for en kommentar. Ifølge det franske sportsmedie sport365.fr træffer Fabio Aru en beslutning om sin fremtid efter løvfaldsklassikeren Lombardiet Rundt, som køres 7. oktober.

Se også: 'I er håbløse amatører: Han kan jo vælte Froome'

Se også: Drop den urealistiske drøm, Fuglsang

Se også: Bitter Fuglsang færdig i Touren: Her vidste jeg, det var slut

Chris Froome hæver Tourens største check på 500.000 kroner for at vinde løbet. Foto: AP/Christophe Ena Sport og Spil Tror du, Tour-rytterne scorer kassen? Så tro om igen!

1990'erne bød på mange danske Tour de France-helte. Her er fem fra 1997 samlet til Langelinieløbet. Det er Peter Meinert, Bo Hamburger, Bjarne Riis, Rolf Sørensen og Jesper Skibby. Foto: Jan Grarup Sport og Spil Her er de største danske Tour-ryttere gennem tiderne

11 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere