Bouhanni hurtigst på stregen i Dauphiné

Nacer Bouhanni fra Cofidis vandt massespurten på anden etape af Critérium du Dauphiné, der bød på flere styrt

Nacer Bouhanni vandt sæsonens første sejr, da han tog 2. etape i Cirtérium du Dauphiné. (Foto: AP/Lionel Cironneau)
Nacer Bouhanni vandt sæsonens første sejr, da han tog 2. etape i Cirtérium du Dauphiné. (Foto: AP/Lionel Cironneau)

Som forventet endte anden etape af det franske cykelløb Critérium du Dauphiné i en massespurt, og her var franskmanden Nacer Bouhanni (Cofidis) stærkest.

Den 173 kilometer lange etape indeholdt en kategori 2-stigning til at starte med og en enkelt kategori 1-stigning efter omkring 60 kilometer, men efter nedkørslen fra Col de Cuvery stod den på næsten 50 kilometer flad vej til mål.

Wiggins led og led og led, men rekorden er nu hans (Foto: AP) Cykling Wiggins i smertehelvede: Sådan må det føles at føde

Det var altså ikke en etape for klassementsfolkene, og tre lykkeriddere tog chancen, så snart løbet blevet givet frit. Det var Daniel Teklehaimanot (MTN-Qhubeka), Arnaud Courteille (FDJ) og Perrig Quemeneur (Europcar).

Efter 100 kilometer havde de et forspring på omkring fire minutter, men herefter begyndte feltet at trække ind på de tre i front.

Styrt i feltet gjorde, at udbruddet fik forlænget livet, men det lignede alligevel en umulig mission, da feltet anført af Cofidis og Lampre satte tryk på. Med 10 kilometer igen var forspringet nede på 35 sekunder, og alt blev gjort klar til massespurt.

Cykling Stor triumf for Danmarks største cykelhold

Godt tre kilometer fra stregen var der samling, og halvanden kilometer efter var der igen et styrt i feltet, som gav dramatik i afslutningen.

I spurten var Nacer Bouhanni hurtigst foran Samuel Dumoulin (Ag2r) og Sacha Modolo (Lampre).

Peter Kennaugh (Sky) fører fortsat løbet. Han er to sekunder foran Modolo og Bouhanni.

0 kommentarer
Vis kommentarer