Breschel: Fair at lade Guldhammer køre VM

VM-kaptajn Matti Breschel er parat til at lade debutanten Rasmus Guldhammer køre sin egen chance

Matti Breschel er atter dansk VM-kaptajn, når linjeløbet skydes i gang om halvanden uge i Richmond, Virginia. (Foto: Claus Bonnerup).
Matti Breschel er atter dansk VM-kaptajn, når linjeløbet skydes i gang om halvanden uge i Richmond, Virginia. (Foto: Claus Bonnerup).

Med tre topplaceringer ved VM er Matti Breschel selvskrevet som dansk kaptajn, når VM-linjeløbet skydes i gang om halvanden uge i Richmond i delstaten Virginia i USA, men i Rasmus Guldhammer har det danske hold fået endnu et muligt vinderkort at spille ud.

Den VM-debuterende vejlenser har fået chancen i kraft af Jakob Fuglsangs afbud, og Breschel byder Guldhammer velkommen – og tilbyder ham endog mulighed for at køre sin egen chance.

- Det er en fair beslutning af Jakob at trække sig, hvis han føler, at moralen ikke er til at køre VM. Selv om han mener, at ruten ikke ligger til ham, så tror jeg dog, han kunne have lavet et godt resultat, siger Matti Breschel.

Glad Guldhammer vil betale tilbage for uventet VM-plads

- Det samme gælder Rasmus: Når nu, han er kommet med, så fortjener han chancen for at gå efter et godt resultat, hvis den byder sig, siger Breschel.

- Der er råderum til at fordele rollerne og måske spille på flere heste end bare mig. At Rasmus er kommet med i stedet for Jakob ændrer ikke noget for mig. Jeg føler ikke, jeg har fået en konkurrent i Rasmus. Jeg ved, hvor jeg står, og taktikken bliver ikke ændret. Det er mig, vi skal køre for, siger Breschel.

To gange er han endt på podiet ved VM, og sidste år blev han nummer fire i Ponferrada i Spanien. Det fornemme resultat kom på et tidspunkt, da flere iagttagere var begyndt at tvivle på ham, men Breschel viste sig altså atter som en eminent mesterskabsrytter.

- Som altid handler det ved VM om at vente og vente og vente. Der er kun den ene opskrift på at vinde VM. Det er et specielt løb, som ikke rigtigt kan sammenlignes med noget andet. VM har sin helt egen rytme, og det handler om at være tålmodig.

Guldhammer overtager Fuglsangs VM-plads

- Man ser tit folk fejle ved at gå for dybt for tidligt og prøve sig selv af for tidligt, og det koster altså i det lange løb. Det handler om at have et eller to skud i bøssen, når man rammer sidste omgang. Og så er det altafgørende, at man har en eller to loyale holdkammerater omkring sig, som kan sørge for, at man sparer så mange kræfter som overhovedet muligt.

En af Matti Breschels tro væbnere er Michael Mørkøv, som Breschel i Danmark Rundt takkede for mange års uselvisk støtte ved at lade ham vinde sidste etape på Frederiksberg. En anden er Christopher Juul Jensen, som spiller trommer i Breschels kælderband i Toscana.

Breschel bryder med Tinkov: Røgslør over fremtiden

Ruten i Richmond er lagt på en 16,2 kilometer lang rundstrækning i byen, og den er – som Fuglsang har påpeget – ikke specielt hård for de seje professionelle. Videoklip på nettet afslører dog en sej rute med brostensstigningen Libby Hill som den sværeste. Desuden er der stigninger på 23rd Street og på Governor Street, som ingen bare ruller op over.

- Ruten ser spændende ud, og det skal da nok blive et hårdt løb med den lille brostensstigning, vi skal over, men det bliver nok ikke lige så hårdt, som mange andre VM-løb, jeg har kørt, siger Matti Breschel.

VM begynder på søndag med holdtidskørsel, hvor det er de professionelle hold og ikke landshold, der dyster om guldet.

Guldhammer tager fjerdeplads i Tour of Britain