Breschel føler sig sikker på job

Danmarks største VM-håb, Matti Breschel, har kontraktudløb i år, men han har flere bejlere og er fortrøstningsfuld i forhold til at få en ny kontrakt

Matti Breschel med sin ven Kim Kix, som er formand for cykelklubben Gruppo Sportivo Velopresse og er forsanger i rockgruppen Powersolo (Foto: Claus Bonnerup)
Matti Breschel med sin ven Kim Kix, som er formand for cykelklubben Gruppo Sportivo Velopresse og er forsanger i rockgruppen Powersolo (Foto: Claus Bonnerup)

Sidste år ved denne tid kunne Matti Breschel med tydelig tilfredshed meddele, at han havde forlænget sin kontrakt med Tinkoff-Saxo med et år, men noget tyder på, at han ikke kommer til at gentage den erklæring i år.

Efter anden etape af Danmark Rundt ville Breschel ikke besvare et spørgsmål om, hvorvidt han ligger i kontraktforhandling med sit nuværende hold.

- Det kan jeg ikke komme ind på nu. Jeg håber på en afklaring hurtigst muligt, og jeg er nogenlunde rolig i forhold til næste år, så der er ikke noget stress, sagde Matti Breschel, som faktisk fremstod ganske ustresset, selv om han lige have kæmpet sig til en fjerdeplads på løbets længste etape.

- Jo bedre, jeg kan gøre det i Danmark Rundt og i andre løb, desto bedre står jeg, sagde Matti Breschel.

- Jeg har ikke noget konkret. Det er intet, der er underskrevet endnu, men jeg er i kontakt med nogle hold, sagde Breschel, som altså føler sig sikker på, at han også næste år er professionel cykelrytter.

Se også: Brølstærk nordmand satte alle på plads i spurten

På etapen fra Ringkøbing til Aarhus sparede Tinkoff-Saxo på kræfterne indtil finalen, hvor holdet prøvede at tage kontrol over begivenhederne umiddelbart før, feltet kørte ind på de afsluttende omgange.

- Vi ville nødigt forpasse en god chance for en etapesejr, så vi prøvede at skabe cykelløbet. Det lykkedes ikke helt, og det skyldes nok, at vi var lidt slidte efter tirsdagens etape (som blev kørt i silende regn, red.), sagde Breschel.

Den 30-årige rytter, som med syv etapesejre har løbsrekorden, holdt sig dog til sin plan om at angribe på sidste omgang. Han fik et hul til feltet, men det var umuligt at holde det åbent. Planen var derpå, at holdkammeraten Michael Mørkøv skulle køre spurten, men han sad så dårligt placeret, at Breschel valgte selv at forsøge sig.

- Men rykket (angrebet, red.) sad stadig i benene, så det var lidt irriterende, at jeg ikke fik noget ud af det. Når jeg ser tilbage, skulle jeg nok bare have ventet på spurten, sagde Matti Breschel.

- Jeg skulle ikke have angrebet. Det havde været fedt, hvis jeg kunne have allieret mig med en eller to andre ryttere – en Lotto-rytter og måske en af Kragh-drengene (brødrene Kragh fra Team Trefor, red.), som kunne have taget nogle gode føringer.

Nordmanden Edvald Boasson Hagen (MTN-Qhubeka) vandt spurten foran holdkammeraten Kristian Sbaragli og Søren Kragh Andersen (Trefor-Bluewater). Astana-rytteren Lars Boom forsvarede sin gule førertrøje.

I juni blev Chris Anker Sørensen danmarksmester, men det er ikke nok til at sikre ham en ny kontrakt på Tinkoff-Saxo. (Foto: Claus Bonnerup). Cykling - 20. jul. 2015 - kl. 21:03 Uvis fremtid: Chris Anker forlader Tinkoff-Saxo

Se også: Kørt ned af bil: Breschel dropper DM

0 kommentarer
Vis kommentarer