Breschel forærede sikker sejr væk

Matti Breschel lod holdkammeraten Michael Mørkøv vinde den mest prestigefyldte spurtsejr i Danmark, da han på Frederiksberg Allé holdt op med at træde i pedalerne på de sidste meter

Michael Mørkøvbrøler sejrsglæden ud over Frederiksberg. (Foto: Claus Bonnerup)
Michael Mørkøvbrøler sejrsglæden ud over Frederiksberg. (Foto: Claus Bonnerup)

FREDERIKSBERG (Ekstra Bladet): Vennerne Frank Høj og Brian Holm lavede skandale, da de i Danmark Rundt i 1998 efter et langt udbrud sammen valgte at køre over stregen hånd i hånd. De kørte for hvert sit hold, og den slags fraternisering med fjenden ser cykelsporten ikke med milde øjne på.

Søndag var det også et tæt venskab, der afgjorde en etape i Danmark Rundt, men denne gang var det to holdkammerater, og så synes alle, at det er en smuk gestus, når den ene forkæler den anden med den mest prestigefyldte spurtsejr i Danmark.

Se også: Dobbelt dansk triumf: Vinder Danmark Rundt

Matti Breschel (Tinkoff-Saxo) lå i klar vinderposition til sejren på Frederiksberg Allé, da han som konsekvens af en pludselig indskydelse overlod det til sin holdkammerat Michael Mørkøv at køre først over stregen.

- Jeg skylder Mørkøv alt. Han har hjulpet mig til mange resultater, og til samtlige VM’er har han været der 100 procent, sagde Matti Breschel bagefter.

- Jeg forærer min drøm om en sejr her på Frederiksberg væk, men det er det hele værd, sagde Breschel, som faktisk ikke så ud til at have fortrudt sin beslutning.

Mørkøv tog med kyshånd og varme kram til Breschel og resten af holdet mod sejren. Han bekymrer sig ikke om, at den fornemme triumf kom i hus i kraft af en foræring.

Se også: Dansker tog fusen på favoritterne: Større end VM-guld

- På resultatlisterne står det jo heller ikke opført, hvis alle de andre styrter nede i opløbssvinget. Det er en sejr, der er lige så meget værd, som hvis jeg havde vundet den i en reel duel, sagde Mørkøv.

- Matti er heldigvis så opmærksom til sidst, at han slækker lidt på farten og lader mig komme først over stregen. Han ved, at det betyder meget for mig. Det er en kæmpe gestus, for Matti ville også gerne selv vinde.

Mørkøv afslørede i øvrigt, at han har underskrevet en kontrakt for næste år. Hans nuværende kontrakt med Tinkoff-Saxo udløber til nytår, men først om en uges tid vil han afsløre, hvor karrieren fortsætter.

Løbsdirektør Jesper Worre afviste at kommentere udfaldet af etapen over for Ekstra Bladet. Hans begrundelse var, at han var på arbejde.

Se også: Dansk triumfator: Det er en ubeskrivelig følelse

33 kommentarer
Vis kommentarer