Brian Holm vil banke Peter Sagan på bredden

I Paris-Roubaix vil Etixx-Quickstep slå favoritterne med et bredt hold, hvor flere ryttere har vinderchancer

Peter Sagan sejrede overlegen i Flandert Rundt. Nu venter Paris-Roubaix. (Foto: All Over Press)
Peter Sagan sejrede overlegen i Flandert Rundt. Nu venter Paris-Roubaix. (Foto: All Over Press)

Søndag kastes verdens bedste cykelryttere ud i forårsklassikeren Paris-Roubaix, hvor stjernerne Peter Sagan (Tinkoff) og Fabian Cancellara (Trek) er udråbt som favoritter.

Men hos Etixx-Quickstep håber sportsdirektør Brian Holm på, at en større bredde på holdet kan gøre forskellen i kampen mod de to storfavoritter.

- Vi har jo ikke en Peter Sagan eller Fabian Cancellara. Til gengæld stiller vi med et virkelig stærkt og bredt hold. Vi har fem ryttere, der kan vinde løbet, hvorimod Tinkoff er færdig, hvis Sagan styrter, siger Brian Holm.

Han henviser til Tom Boonen, der har vundet løbet fire gange, Niki Terpstra, der vandt løbet i 2014, Zdenek Stybar, der blev nummer to sidste år samt Matteo Trentin og Stijn Vandenbergh.

Bjarne Riis er for sent ude i forhold til et comeback i 2017. Han skal finde en hovedsponsor, før han kan begynde at bygge sit hold op. (Foto: Lars Poulsen). Cykling Riis mangler penge: Løbet er kørt

Brian Holm vurderer, at et så bredt hold vil have en fordel i netop Paris-Roubaix, hvor løbets i alt 258 kilometer og 53 kilometers brostensveje hvert år leverer et utal af styrt og punkteringer.

- Man skal jo bede en stille bøn, for der er en masse held, der afgør det. Der er altid favoritter, der ryger ud midt i løbet. Selv hvis én af vores ryger ud, så har vi jo modsat de andre hold stadig fire, der kan vinde, vurderer han.

Ingen af løbets danske ryttere regnes blandt favoritterne, men Brian Holm mener alligevel ikke, man skal afskrive dem helt.

- Lars Bak (Lotto-Soudal) er blevet nummer fem tidligere, og han kan gøre det igen. Hvis han kommer med i et udbrud, og løbet bliver glat og mudret, så kan han have en chance, siger han.

Stortalentet Søren Kragh Andersen (Giant-Alpecin) stiller også til start i løbet. Han er først og fremmest med for at lære, forklarer træner Morten Bennekou.

- Med tiden vil han blive en rytter, der kan gøre det godt i sådan et løb, for han har de rigtige forudsætninger. Han er god på brosten, men det er stadig for tidligt for ham.

- Man skal ikke udelukke ham næste år, men der skal stadig rigtig meget til, siger Bennekou om den blot 21-årige dansker.

Philippe Gilbert kan være sat lidt tilbage i Ardenner-klassikerne, efter at han fredag måtte opereres efter at være blevet overfaldet af to fulde mænd. (Foto: Zumapress) Cykling Superstjerne opereret efter overfald af fyldebøtter

Giant-Alpecin råder normalt over John Degenkolb, sidste års vinder, men tyskeren er sat ud af spillet efter et uheld, hvor flere af holdets ryttere blev kørt ned under en træningslejr i Spanien.

Derfor regner holdet heller ikke med at kunne køre med om sejren i årets udgave af løbet. I stedet tipper Bennekou - ikke overraskende - på en sejr til den tredobbelte vinder Fabian Cancellara.

1 kommentar
Vis kommentarer