Brølstærke Kristoff vinder i Wevelgem

Norske Alexander Kristoff havde mest i benene til sidst og sejrede i en spurt i brostensløbet Gent-Wevelgem.

Alexander Kristoff var den stærkeste, da supersprinterne blev henvist til anden række i Gent-Wevelgem. Foto: Yorick Jansens/AFP/Ritzau Scanpix
Alexander Kristoff var den stærkeste, da supersprinterne blev henvist til anden række i Gent-Wevelgem. Foto: Yorick Jansens/AFP/Ritzau Scanpix

Norske Alexander Kristoff (UAE) havde mest power tilbage i benene, da brostensløbet Gent-Wevelgem i den belgiske klassikersæson blev afgjort søndag.

Efter en hæsblæsende jagt på fire ryttere på en lang strækning mod målstregen i Wevelgem blev feltet til sidst samlet, og massespurten var en realitet.

Her kæmpede de dødtrætte ryttere med blandt andre Elia Viviani, som Quick-Step havde arbejdet hårdt for i løbet.

Det blev dog den 31-årige nordmand, der havde mest fart og tog sejren.

Gent-Wevelgem er en del af Den Flamske Cykeluge, som de store belgiske brostensløb kaldes, men det snyder lidt, for det historiske løb begynder ikke længere i Gent, men det slutter dog i Wevelgem.

Løbet er godt nok fyldt med brosten og stigninger og kuperet terræn, men er ikke i lige så høj grad en optakt til Flandern Rundt, som E3 BinckBank Classic, der blev kørt fredag.

251,5 kilometer skulle tilbagelægges, og Danmark havde ti ryttere med i feltet.

Mads Pedersen (Trek) viste sig en overgang frem, da han sad med i et udbrud tidligt i løbet, og han var også fremme i et forsøg i slutfasen.

Med 25 kilometer tilbage sad danskeren dog tilbage i feltet, som var 37 sekunder efter gruppen, der blandt andre talte Peter Sagan (Bora), Matteo Trentin (Mitchelton-Scott), Mike Teunissen (Jumbo-Visma, Edward Theuns (Trek) og Luke Rowe (Sky).

I feltet jagtede Quick-Step i håbet om at fremtvinge en afgørelse med massespurten til Vivianis fordel.

Med 20 kilometer igen var feltet med omkring 40 ryttere ved at hente Sagan-gruppen, og det skete med 18 kilometer igen.

Udbruddet blev kørt ind, og slaget i feltet kunne begynde.

Niki Terpstra (Direct Energie) forsøgte sig med et fremstød, og Quick-Steps Zdenek Stybar brugte alle kræfter på at køre Terpstra ind, så feltet nærmest blev splittet.

Målet var stadig Viviani, men konkurrenterne blev ved med at drille.

Mads Pedersen forsøgte sig med et angreb med få kilometer igen, men han blev kørt ind, og på den lange og flade opløbsstrækning slog Kristoff så til.

Stybar sejrer i Harelbeke

Bekymret for sprinterkonge: - En hård situation

Hylder Fuglsang: Nummer et blandt Tour-favoritter