Brutal sidevinds-etape: Storfavoritter mister tid

2. etape af Tour de France blev et gigantisk drama, hvor både Nairo Quintana, den gule trøje og sidste års nummer et, to og tre mistede tid

Der var drama på dagens 2. etape i Tour de France (Foto: AP)
Der var drama på dagens 2. etape i Tour de France (Foto: AP)

Årets Tour de France er startet med vild action, og hvis nogen havde forventet en fredelig 2. etape med samlet felt hele vejen og massespurt til sidst, så tog de helt fejl.

Det var ventet, at supersprintere som Mark Cavendish, Andre Greipel, Alexander Kristoff og Nacer Bouhanni ville kæmpe om etapesejren på søndagens etape fra Utrecht til Neeltje Jans. Og det endte da også med en spurtsejr til Andre Greipel foran Sagan, Cancellara og Cavandish.

Greipel vandt dog ikke foran et samlet felt, men et decimeret felt på 25 mand, hvor navne som Froome, Contador, Van Garderen, Uran Uran og Martin også sad.

Bjergfavoritten Quintana sad der imidlertid ikke efter at være sat af i sidevinden med cirka 60 kilometer igen.

Heller ikke sidste års nummer et, to og tre Nibali, Peraud, Pinot var med i front. De blev sammen med den gule trøje Rohan Dennis fanget bag et styrt, og sammen med Quintana var de med 46 kilometer igen allerede et minut bagude i forhold til frontgruppen. Det hul holdt til mål, hvor forspringet lød på et minut og 28 sekunder.

Ny mand i gult er Fabian Cancellara, der lige nøjagtig tog den gule trøje fra Tony Martin på grund af bonussekunderne via etapens tredjeplads. Tony Martin er nu tre sekunder efter Cancellara i den samlede stilling.

(Foto: Tariq Mikkel Khan) Cykling Contador sender Michael Valgren på hårdt arbejde

Det kan blive en vanskelig dag i sadlen for Tour-rytterne (Foto: Tariq Mikkel Khan) Cykling Glæd jer! Kaos og uvejr venter Tour-rytterne

Andre Greipel vandt 2. etape i Tour de France (Foto: AP)
Andre Greipel vandt 2. etape i Tour de France (Foto: AP)

Allerede tidligere på dagen havde der været kæmpe drama med flere felter, der blev splittet af vinden, men med huller på 30 sekunder blev felterne samlet igen med 100 kilometer igen, og kun dagens fire lykkeriddere Perrig Quemeneur (Europcar), Jan Barta (Bora-Argon), Stef Clement (IAM) og Armando Fonseca (Bretagne) var stadig i front.

De blev dog hentet med omkring 60 kilometer igen, da uvejret brød løs, og sommervejret og 30 grader blev afløst af 18 grader og vild regn.

Det betød styrt i feltet, og da vinden samtidig var hård, så blev feltet splittet i atomer, og flere prominente navne blev altså fanget og har nu tid, der skal hentes i de kommende knap tre ugers race.

Danske Jakob Fuglsang holdt sig til kaptajn Nibali og tabte også et minut og 28 sekunder, mens det var helt skidt for stortalentet Wilco Kelderman, der var et af de større navne i bagerste gruppe, der tabte næsten fem minutter.

16 kommentarer
Vis kommentarer