Brutalt sammenstød har rystet alle: Nu er kvinde sigtet

Spansk politi har sigtet den kvinde, som kørte frontalt ind i cykelstjerner på træningslejr

Rytterne fra Giant-Alpecin trap trods alt nådigt fra sammenstødet med bilen. Nu er den britiske fører af vognen sigtet af politiet. (Foto: AP/Peter Dejong)
Rytterne fra Giant-Alpecin trap trods alt nådigt fra sammenstødet med bilen. Nu er den britiske fører af vognen sigtet af politiet. (Foto: AP/Peter Dejong)

Et kæmpedrama udspillede sig på det hollandske storhold Giant-Alpecins træningslejr i Calpe, Spanien.

En bil kom kørende i den forkerte side af vejen, og kørte frontalt ind i ryttere fra cykelholdet, som ingen mulighed havde for at reagere.

Blandt andre verdensstjernen John Degenkolb blev ramt af bilen, og sammen med fem andre ryttere måtte han lidt ublid medfart af sammenstødet.

Se også: Bil pløjer ind i danskerhold - verdensstjerne slemt skadet

Heldigvis har de seks ryttere alle overlevet det voldsomme uheld, som har sendt chokbølger igennem hele cykelverdenen, hvor utallige hilsner og opmuntringer fra ryttere, ledere og andet godtfolk er strømmet ned mod det uheldige hollandske hold.

Hollænderen Ramon Sinkeldam var en af de ryttere, der blev pløjet ned. Overfor hjemlandet tv-station forsøger han at forklare sin oplevelse af dramaet.

- Gruppen panikkede, en bil kom kørende lige mod os. Der var en masse skrigeri, og så mistede jeg bevidstheden.

- Det værste er, at når du så efterfølgende snakker med mennesker og hjælpere, som var der - at de er så følelsesmæssigt berørt. Måske er jeg heldig, at jeg ikke oplevede det ved bevidsthed. For når du ser på slagmarken, og du ser seks mennesker fra dit hold, din familie, ligge på jorden, næsten uden at røre sig, og så forestiller dig, hvad det gør ved én, lyder det fra et af fra Ramon Sinkeldam til Nos.nl.

Se også: Efter nedpløjningen: Fire udskrevet - to bliver på hospitalet

Det er kommet frem, at føreren er køretøjet var en kvinde, og efter at have hende haft i varetægt har spansk politi nu sigtet hende i sagen.

Navnet har politiet ikke ønske at frigive, men det drejer sig om en 73-årig britisk kvinde, som ifølge Cycling Weekly kørte i en britisk bil med rattet i højre side af bilen.

Politiet fortæller, at hun bor halvdelen af tiden i Spanien, den anden halvdel hjemme i England, så det er altså ikke en kvinde, der er ubekendt med terrænet i det spanske.

Se også: Kvæstet Degenkolb: Jeg har det okay

Hun er nu sigtet for uforsvarlig og hensynsløs kørsel, men øvrige sigtelser kan komme til, som politiet fortsætter deres udredning af sagen.

De seks ramte ryttere var Ramon Sinkeldam, 2015-vinderen af Milano-San Remo og Paris-Roubaix, John Degenkolb, det franske etapeløbshåb Warren Barguil, Chad Haga, Fredrik Ludvigsson og Max Walscheid.

Mest tilskadekommen er amerikaneren Chad Haga, som fortsat er hospitalsindlagt, men dog i bedring, mens også Degenkolb blev hårdt ramt, men dog forventes at blive overført til et tysk hospital i dag.

5 kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i sport
Seneste i sport
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere