Cancellaras sorte dag: Styrter under hyldestrunde

For sidste gang kørte schweizeren Fabian Cancellara søndag brostensklassikeren Paris-Roubaix, men heldet svigtede ham, idet han styrtede både i løbet, og da han blev hyldet på velodromen i Roubaix efter løbet

Uheldige Fabian fik sig en sidste røvtur i Roubaix (Foto: All Over)
Uheldige Fabian fik sig en sidste røvtur i Roubaix (Foto: All Over)

Med det schweiziske flag blafrende efter sig rullede veteranen Fabian Cancellara (Trek) søndag ud på en hyldestrunde på den legendariske velodrom i Roubaix, da han havde kørt sin sidste udgave af brostensklassikeren Paris-Roubaix.

I løbet styrtede han og mistede enhver chance for at vinde løbet for fjerde gang, og større held havde han ikke med sig efter løbet. Hans baghjul skred pludselig ud på den stejle cyklebane, og den stolte nationalhelt blev slynget af cyklen og tumlede ned af banen. Komisk så det ud, men den stakkels mand fortjente ikke at slutte sin brostenskarriere på den måde.

Den 35-årige Trek-rytter var hurtigt på benene igen og modtog folkets hyldest. Han styrtede på den frygtede Mons-en-Pévèle-pavé med knapt 46 kilometer til mål, da han skred ud på de mudrede brosten på en ellers lige strækning. Han kom ikke til skade og kunne fortsætte, men løbet var kørt for ham.

Cancellara var inden løbet regnet som en af favoritterne, hvilket ikke mindst skyldtes hans fornemme andenplads i brostensmonumentet Flandern Rundt i sidste uge. Cancellara har i karrieren vundet både Flandern Rundt og Paris-Roubaix tre gange.

Mathew Hayman vandt højst overraskende brostensklassikeren Paris-Roubaix, da han slog blandt andre Tom Boonen i en spurt på velodromen i Roubaix. (Foto: All Over). Cykling Sensationssejr i fænomenalt Paris-Roubaix

Han tog afskeden med Paris-Roubaix med ophøjet ro og et smil på læben. Løbet var tabt langt før velodromen, og det gjorde det lettere at acceptere, at det nu er slut, end da han sidste søndag blev nummer to i Flandern Rundt.

- Det var sværere at acceptere. Nu er jeg lykkelig for, at det er ovre. Jeg var afslappet, da jeg kørte ind på velodromen, siger Cancellara til sit holds hjemmeside.

- Selv mit styrt på velodromen for øjnene af mine fans er jeg ligeglad med, for et styrt mere eller mindre betyder intet for min karriere, siger Cancellara.

Årets Paris-Roubaix blev overraskende vundet af australieren Mathew Hayman, som i denne måned fylder 38 år. Han har på grund af skader kun haft 13 løbsdage i denne sæson, men han var den stærkeste mand søndag og vandt fuldt fortjent løbet.

1 af 2 Fabian Cancellara fotograferet under træning på Mallorca i januar. (Foto: Jonas Olufson).
2 af 2 Uheldige Fabian fik sig en sidste røvtur i Roubaix (Foto: All Over)
9 kommentarer
Vis kommentarer