Annonce:
Annonce:

Cavendish-boss meldte Sagan til juryen: Nu fortryder han én ting

Dimension Data-boss Roger Hammond er havnet i centrum for en ophedet debat på grund af sin protest over Peter Sagan, men han fortryder ikke, at han protesterede

Roger Hammond er ked af, at både Mark Cavendish og Peter Sagan er ude af Tour de France. (Foto: Claus Bonnerup)
Roger Hammond er ked af, at både Mark Cavendish og Peter Sagan er ude af Tour de France. (Foto: Claus Bonnerup)
Annonce:
Følg Cykling

CONTREXÉVILLE (Ekstra Bladet): Voldsomt ophidset over sin kaptajns hårde skæbne i finalen på fjerde etape indgav Dimension Data-sportsdirektør Roger Hammond tirsdag protest over verdensmester Peter Sagen, og han har ikke fortrudt, selv om han nu har sovet på det og har nærstuderet tv-billeder .

Hammond ser stadig på tv-billederne sin holdkaptajn Mark Cavendish blive drevet ud i barrieren med 65 kilometer i timen på grund af et bevidst puf med albuen fra Sagan. Han ser stadig en spurt, som krævede en uafhængig bedømmelse.

- Selvfølgelig har jeg set alle videoklippene. Det er mit job at gøre det. Men jeg har ikke ændret indstilling. Hør, jeg er manager for Mark Cavendish, og jeg er forudindtaget, sagde Roger Hammond, da Ekstra Bladet traf ham ved morgenmaden på Hotel Cosmos i Contrexéville onsdag.

Annonce:

- Det har jeg aldrig lagt skjul på. Selvfølgelig er jeg forudindtaget. Han er mit barn her i Tour de France, og når jeg ser ham ryge ind i en barriere med 65 kilometer i timen, så er jeg 100 procent sikkert ikke objektiv.

- Hvad skulle jeg beklage? Det er ikke mig, der har sparket nogen ud af Tour de France. Men jeg er virkelig ked af det på Tourens vegne. Tour de France har lidt et tab.

- Jeg er ked af, at Mark Cavendish er væk, og jeg er ked af, at Peter Sagan er væk. Det er dybt skuffende for alle, der elsker cykling, at de er ude, sagde Roger Hammond.

De sociale medier flyder over med kommentarer til sagen. Vandene er tydeligvis delt, men med tv-billeder i langsom gengivelse synes sympatien flyttet fra Dimension Data til Bora-Hansgrohe. Den tyske sprinter André Greipel beklagede i aftes sin hårde kritik af Peter Sagan og kaldte juryens udsmidning af verdensmesteren for hård.

Også Roger Hammond gav sit besyv med på Twitter, hvor han krævede Peter Sagan diskvalificeret. I dag fortryder han bitterligt, at han lod sig rive med.

- Jeg beklager det dybt. Det var uprofessionelt og forkert overhovedet at kommentere sagen, sagde Roger Hammond.

Annonce:

- Jeg er ny i jobbet, og en situation som denne er ny for mig. Jeg er ikke perfekt. Det har jeg aldrig hævdet. Ingen er perfekte, og jeg bestemt ingen ekspert i sociale medier og kommunikation.

Dimension Data kan nu frygte at blive lagt for had på grund af yderst populære Peter Sagans utidige exit, og det er Hammond tydeligvis opmærksom på. Tidligere er der talrige eksempler på hold, som folkedomstolen har slået hårdt ned på.

Team Saxo Bank oplevede det i tiden efter Alberto Contadors bøfsag i 2010, og Team Sky har i de seneste år også fået virkeligheden at føle på den hårde måde med slag, spyt og tilråb.

- Mit job er at føre vores sag, og det er, hvad jeg har gjort. Var det korrekt af mig at indgive en protest over spurten? Ja, det synes jeg. Her dagen efter har alle haft alle verdens videoklip og billeder af situationen til rådighed og kan vurdere ud fra det, sagde Roger Hammond.

Annonce:

- Jeg havde ti minutter til at afgøre, om jeg ville protestere. Jeg valgte at gøre det, og jeg har ikke fortrudt, for efter min bedste overbevisning var det en spurt, som krævede at blive gransket og vurderet.

- Det er den blevet, og der er truffet en afgørelse. Det har for så vidt intet med mig at gøre, og det ville være uanstændigt af mig at udtrykke min mening om afgørelsen.

- Det er ikke op til mig at vurdere, hvad juryen har besluttet. Jeg har blot gjort, hvad jeg fandt rigtigst at gøre, og derfra er det hele op til andre.

Sagans hold nedlægger protest mod udelukkelse

Cavendish ude af Tour de France efter styrt

Nye billeder støtter Sagan: Holdet kæmper mod diskvalifikation

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Annonce:

Mest læste lige nu

Hvis folk ønsker Ellemann det godt...
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Populært i Ekstra Bladet+

Mere om krop og velvære med Ekstra Bladet+

Mere om krim med Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Bagholdet

Annonce:
Annonce: