Cavendish drønede sig til den ultimative gevinst

Briten Mark Cavendish vandt sidste etape og sejrer sammenlagt foran John Degenkolb i Dubai Tour

Cavendish er allerede nu op på fire sejre i sæsonen (Foto: AP)
Cavendish er allerede nu op på fire sejre i sæsonen (Foto: AP)

Briten Mark Cavendish (Etixx-Quick Step) kunne lørdag fejre den totale triumf på sidste etape af Dubai Tour.

Han ikke bare vandt den fjerde og sidste etape på 123 kilometer. Han tog også bonussekunder nok til at vinde samlet foran tyskeren John Degenkolb (Giant).

Sidstnævnte førte løbet med fire sekunder ned til Cavendish inden sidste etape, men Degenkolb sluttede blot på niendepladsen i den afsluttende spurt om sejren og måtte derfor se sig slået med sammenlagt fem sekunder af Cavendish.

Mark Cavendish tog sæsonens anden sejr på 1. etape af Tour of Dubai. Den første tog han på sidste stape i Tour of San Luis. (Foto: Agencia de Noticias San Luis) Cykling Cavendish vinder tæt spurt i Dubai

Fem udbrydere forsøgte ihærdigt at forhindre massespurten, men med seks kilometer tilbage blev de hentet af det jagtende felt.

I spurten blev Cavendish afleveret perfekt af sit hold, og han havde ikke de store problemer med at sikre sig etapesejren foran italieneren Elia Viviani (Sky).

Den danske mester i landevejscykling Michael Valgren fra Tinkoff-Saxo, der hentede en niendeplads på anden etape, forsøgte at køre sig i position i spurten, men kom ikke til at spille en rolle.

(Arkivfoto: Jan Unger) Cykling Dansk cykeltalent blandede sig med supersprinterne

Han vandt dog den hvide ungdomstrøje i etapeløbet, da han samlet blev den bedste ungdomsrytter. Det skete sågar på hans fødselsdag. Valgren fylder nemlig 23 i dag.

I den samlede stilling endte danskeren på en 15.-plads 26 sekunder efter Cavendish.

0 kommentarer
Vis kommentarer