Cavendish i tårer: Jeg vil ikke væk

Mark Cavendish' teammanager fortæller, at den britiske supersprinter græd, da han skulle sige farvel til sit snart forhenværende hold

Cavendish ville gerne være blevet på det belgiske stormandskab (Foto: AP)
Cavendish ville gerne være blevet på det belgiske stormandskab (Foto: AP)

Der har været gang i svingdøren hos nogen af klodens allerhurtigste sprintere.

Således får både Mark Cavendish og Marcel Kittel nye arbejdsgivere til den kommende sæson.

Den iltre brite skifter til MTN-Qhubeka, efter hans sprinterstjerne er faldet en anelse ovenpå en sæson, hvor han er blevet slået af konkurrenterne oftere end tidligere set.

Han bliver erstattet af den tyske super-sprinter Marcel Kittel, som også har haft en svær sæson. Skader, sygdom og manglede form har totalt ødelagt 2015, men luftforandringer er vejen frem, vurderede tyskeren, der altså overtager Cavendish' QuickStep-tog.

Se også: Kontrakt ophævet: Tysk fartkonge står uden hold

Cavendish skifte væk fra Etixx-QuickStep lå længe på rygtebørsen, men blev først for nylig bekræftet. Briten var vellidt på holdet, og det var ikke et nemt exit.

Det fortæller teamets chef Patrick Lefevre, som mødtes med Cavendish i Abu Dhabi ved sæsonafslutningen.

- Han ville snakke med mig i Abu Dhabi. Da vi så hinanden, begyndte han at græde. 'Du ved godt, jeg ikke vil væk', sagde han til mig. Mange folk siger en masse blah, blah, blah, men med ham er det den ægte vare. Han kaldte det for de tre bedste år i hans liv. Så bliver dit hjerte blødt, fortæller Lefevre i følge Cyclingquotes.com.

Se også: Holm og Cavendish skilles fra nytår

Den belgiske boss græd ikke selv, og det er da også ham, der ikke valgte at forlænge aftalen med Cavendish, selvom det ikke var en nem beslutning.

- Farvellet til Sylvain Chavanel var også svært. Men jeg er i en position, hvor jeg er nødt til at være hård. Når det handler om pengene, forklarer han.

Derfor måtte Cavendish videre.

Se også: Mark Cavendish skifter til afrikansk hold

Han skal nu køre for sydafrikanske MTN-Qhubeka, som i den nye sæson kører under navnet Team Dimension Data. Her skal han forsøge at nå tilbage på toppen af sprintertronen.

I år var det især Andre Greipel, der satte briten på plads i Touren. En enkelt etapegevinst blev det til for Cavendish, mens hans tyske rival snuppede hele fire af slagsen, inklusive den prestigemættede afslutning på Champs Elysees.

11 kommentarer
Vis kommentarer