Cavendish i voldsomt Vuelta-angreb: Nu klæder løbsdirektør ham af

Vuelta a Españas løbsdirektør, Javier Guillén, får Mark Cavendish' kritik af løbet til at fremstå tåbelig, da britens anklager bliver skudt ned med faktuelle oplysninger

Mark Cavendish har ikke meget tilovers for årets Vuelta a España, der ifølge briten byder på alt for mange afslutninger opad. (Arkivfoto: Tariq Mikkel Khan)
Mark Cavendish har ikke meget tilovers for årets Vuelta a España, der ifølge briten byder på alt for mange afslutninger opad. (Arkivfoto: Tariq Mikkel Khan)

Mark Cavendish har ikke haft sin mest succesrige sommer på en cykel. Den britiske sprinter havde tidligere i karrieren nærmest patent på en lille håndfuld etapesejre i Tour de France hvert eneste år, men i 2015 bød den franske rundtur kun på en enkelt triumf.

Muligheden for at revanchere sig i Vuelta a España har dog ikke været aktuel for rytteren fra Etixx-QuickStep. Cavendish har således ikke lagt skjul på, at han har svært ved at forene sig med ruteprofilen i årets sidste Grand Tour, der i hyppig grad byder på bjergafslutninger frem for flade finaler.

I stedet har sprinteren i disse dage forsøgt at finde succes og VM-formen ved Tour of Britain i hjemlandet, hvorfra han i forrige weekend sendte en stikpille af sted mod arrangørerne af rundturen på den iberiske halvø.

- Vueltaen er bare blevet et dumt løb nu. I år er der 11 bjergafslutninger. Og til tv-seerne (vil jeg sige, red.): Sprintere er ikke dårlige cykelryttere. Du behøver ikke køre stærkt opad for at skabe et godt løb. Ingen ønsker at tage til Vueltaen længere, medmindre de styrtede og udgik af Tour de France, fortalte Cavendish til engelske ITV.

- Dette (Tour of Britain, red.) er det bedste løb til at forberede sig til VM. Det er hårdt, der er svære veje og etaperne er lange. Og jeg håber bare på, at Mick (Bennet, løbsdirektøren, red.) og arrangørerne lader det forblive sådan. Der er ingen grund til at gøre det vanvittigt som Vueltaen, for så stopper rytterne med at møde op, lød det fra Cavendish.

Se også: Dumoulin holdt stand i en byge af angreb

Årets Vuelta a España har budt på talrige bjergetaper, og der har været få dage, hvor sprinterne har været favoritter. (Foto: EFE)
Årets Vuelta a España har budt på talrige bjergetaper, og der har været få dage, hvor sprinterne har været favoritter. (Foto: EFE)

Angreb på forkerte oplysninger
Ordene har sidenhen fundet vej til Spanien, og her har Vuelta a Españas løbsdirektør, Javier Guillén, nu valgt at sætte Cavendish på plads med faktuelle oplysninger, der får britens verbale kasteskyts til at fremstå som varm luft. Det sker i et interview med Cycling Weekly.

- Jeg bliver nødt til at fortælle ham, at vi ikke har 11 (bjergafslutninger, red.), men ni. Andre år har vi haft 11. Ærlig talt tænker jeg, at han har ønsket at promovere Tour of Britain, men måske har han gjort det på den forkerte måde. Jeg ved det ikke, og jeg er egentlig ligeglad, siger Guillén og tilføjer:

- Han kan kalde os dumme, men tilskuerne vil ikke tro på det, for år efter år har vi flere og flere internationale seere, lyder det fra den spanske løbsdirektør.

Se også: Cykelrytter er ude af koma efter Vuelta-styrt

Guillén formår tilmed ikke at finde ræson i Cavendish’ argumentation om, at Vueltaen skulle være et løb for de ryttere, som ufrivilligt måtte forlade Tour de France før tid.

- Er rytterne kun kommet, fordi de styrtede i Tour de France? Det er mærkeligt, at han siger det, når vinderen af Touren stillede til start her, og han var ikke styrtet. Akkurat som det var tilfældet for nummer to, tre og fire, siger Guillén.

- Chris Froome, Quintana, Valverde, Nibali, ’Purito’ (Joaquim Rodriguez, red.) og Rafal Majka. De fuldførte alle sammen Tour de France, lyder det fra løbsdirektøren.

Han kan se frem til en historisk spændende afslutning i Vuelta a España, hvor tre sekunder i øjeblikket adskiller Tom Dumoulin og Fabio Aru på henholdsvis første- og andenpladsen. Der bliver sat navn på den endelige vinder søndag, hvilket også er tilfældet i Tour of Britain.

For Mark Cavendishs vedkommende er enden på på dette løb dog allerede nået, eftersom han styrtede på fredagens etape og måtte udgå som følge heraf.

Sport og Spil Kyllingens dom: Slagter sløve Vuelta-ryttere

17 kommentarer
Vis kommentarer