Cavendish' løjtnavnt skuffet over Touren

Arrangørerne har taget alt for lidt hensyn til sprinterne i årets Tour de France, mener Mark Renshaw

De 'rigtige' sprintere som Cavendish og Greipel har kun haft få flade etaper i dette års Tour de France at arbejde med. (Foto: AP)
De 'rigtige' sprintere som Cavendish og Greipel har kun haft få flade etaper i dette års Tour de France at arbejde med. (Foto: AP)

Søndagens 15. etape af Tour de France bliver omtalt som sprinternes sidste mulighed for en etapesejr inden afslutningen på Champs-Elysées.

Men spørger man Mark Renshaw (Etixx-Quick-Step), som er manden, der skal aflevere Mark Cavendish i spurterne, er der ingen chance for en massespurt.

- Der er en hård stigning fra start og endnu en senere på etapen. Det bliver ikke en afslutning for sprinterne. Det tør jeg godt at sige allerede nu, siger Mark Renshaw.

Farvel til argentinske Sepulveda for Tourens dummeste idé (Foto: PA) Cykling Tourens dummeste rytter: Smidt ud for at køre i bil!

Australieren er i det hele taget noget træt af Tour de France-ledelsen og den rute, den har budt rytterne i år.

Svarer til forårsklassikerne
I Renshaws øjne er der blevet taget alt for lidt hensyn til netop sprinterne i forsøget på at lave et varieret og publikumsvenligt program.

- Den måde, Touren tidligere var skruet sammen på med flade etaper i den første uge, var helt fin. I år var den første uge meget hård og bestod nærmest udelukkende af løb, der svarede til forårsklassikere.

Ny skandale i Touren, da en tilskuer igen ikke kunne opføre sig ordentligt (Foto: AP) Cykling Tilskuer-tosse smed urin på førertrøjen

- Jeg ved ikke, om man forsøger at ignorere sprintere, men det er skuffende. På den anden side er jeg nok lidt partisk i den diskussion. Jeg kan ikke få spurter nok, siger Mark Renshaw.

Kun tre gange har sprinterne fået lov at prøve kræfter i afslutningen af en etape. To gange har André Greipel vundet, mens Mark Cavendish tog sejren på 7. etape.

Grafikken er fjernet på grund af opdateringer på sitet.

0 kommentarer
Vis kommentarer