Cavendish oprørt over dopingspørgsmål

En irriteret Mark Cavendish måtte før Tour de San Luis svare på det evige spørgsmål om doping i cykelsport

Mark Cavendish starter sæsonen i god tid før Tour de France med Tour de San Luis, hvor en journalist lørdag fik tændt op under den temperamentsfulde englænder. (Arkivfoto: Tariq Mikkel Khan)
Mark Cavendish starter sæsonen i god tid før Tour de France med Tour de San Luis, hvor en journalist lørdag fik tændt op under den temperamentsfulde englænder. (Arkivfoto: Tariq Mikkel Khan)

Mark Cavendish åbnede lørdag sæsonen, da han på et pressemøde i Argentina forud for Tour de San Luis gik til modangreb på en journalist efter et dopingspørgsmål på det officielle pressemøde.

På spørgsmålet om, hvorvidt Cavendish kunne være 100 procent sikker på, at ingen af hans konkurrenter i feltet er dopede, svarede den engelske sprinter:

- Kan du med 100 procents sikkerhed sige, at der ikke er en af de her journalister, der knalder din kone?

Da den bemærkning havde fået et par sekunder til at bundfælde sig, fortsatte cykelstjernen:

- Man kan aldrig være 100 procent sikker på noget. Det er en mærkelig måde, du ser på det, at cykling beskidt, at sporten er fyldt med snydere, sagde Cavendish, mens holdkammerat Michael Kwiatkowski fra Team Etixx-Quick Step ilde berørt sad ved siden af og gned sig i ansigtet.

Nyt job: Kyllingen skal hjælpe misbrugere

- Det er lige meget, hvad man arbejder med, om man er sportsmand, om man er entertainer, journalist eller forretningsmand: når der er penge at tjene, vil der altid være et eller andet p**hoved, der snyder, men cykling er langt foran andre sportsgrene, når det handler om at teste for doping.

- Jeg håber, alle er rene, men når det drejer sig om mennesker, kan man aldrig være sikker. Det positive er dog, at hvis en eller anden snyder, så bliver han opdaget.

- Cykling er nok den reneste sport, fordi vi har fået luget alle snyderne ud, sagde Cavendish.

Tour de San Luis starter mandag 19. januar og køres over syv etaper. Udover Cavendish stiller også blandt andre Nairo Quintana, Michael Kwiatkowski og Thomas Voeckler til start.

Contador ville få fire års karantæne