Cavendish slår tysk rival og napper årets første sejr

Mark Cavendish vandt 1. etape i Abu Dhabi Tour, da han slog André Greipel i massespurten

Cavendish henter sin første sejr i 2017. Arkivfoto: AP
Cavendish henter sin første sejr i 2017. Arkivfoto: AP

Den britiske cykelrytter Mark Cavendish (Dimension Data) kunne trække sig sejrrigt ud af det første sprinteropgør i etapeløbet Abu Dhabi Tour.

På 1. etape af World Tour-løbet slog han den tyske rival André Greipel (Lotto Soudal) i den afsluttende massespurt efter 187 kilometer med start og mål i Madinat Zayed.

Italieneren Niccolo Bonifazio (Bahrain) forsøgte sig med en lang spurt, men Cavendish var blevet afleveret perfekt af sit hold og kunne let passere Bonifazio, der sluttede på tredjepladsen.

På de sidste meter havde Cavendish også relativt nemt ved at afvise Greipel.

Cavendish kører dermed 2. etape iført løbets førertrøje. I kraft af bonussekunder fører han løbet med fire sekunder ned til Greipel.

Det var Cavendishs første sejr i 2017, efter han flere gange måtte nøjes med sekundære topplaceringer i Dubai Tour i starten af februar.

Lars Bak (Lotto Soudal) er eneste dansker i løbet. Han medvirkede til at køre holdkammeraten Greipel i position til spurten, men det rakte altså kun til en andenplads.

Etapeløbet i De Forenede Arabiske Emirater slutter på søndag.

Se også: Riis om nyt dansk supertalent: Han minder mig om Contador

Se også: Riis lover røvfuld hvis rytterne doper sig

Caroline Wozniacki har tjent over 150 millioner kroner i rene præmiepenge. Senest vandt hun en turnering i Hongkong, og selvfølgelig er sponsorer som Rolex og Adidas med på billedet. Foto: AP Sport og Spil Pengenes Top 20: Caroline giver stadig drengene baghjul

Oleg Tinkovs respekt for Bjarne Riis blev på kort tid vendt til foragt, og til sidst gjaldt det alle danskere og alt dansk. Foto: Claus Bonnerup. Sport og Spil Sidste mand lukker og slukker

0 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Mest læste i sport
Seneste i sport
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere