Cavendish ude af Tour de France efter styrt

Mark Cavendish er ude af Tour de France efter at have brækket skulderbladet i det voldsomme styrt på tirsdagens etape

Mark Cavendish havde allerede inden røntgenundersøgelsen på hospitalet fået armen i slynge. Foto: Claus Bonnerup
Mark Cavendish havde allerede inden røntgenundersøgelsen på hospitalet fået armen i slynge. Foto: Claus Bonnerup

Den britiske sprinter Mark Cavendish trækker sig fra Tour de France på grund af et brækket skulderblad, han pådrog sig i et styrt ved afslutningen af tirsdagens fjerde etape.

Det meddeler hans hold, Team Dimension Data, i et tweet.

- Desværre har Mark Cavendish måtte trække sig fra TDF2017, står der i tweetet.

Det var på de sidste 100 meter fra mål, at det voldsomme uheld skete. Mark Cavendish blev presset op mod banden og styrtede voldsomt og rev andre store navne ned med sig i et højhastighedsstyrt.

Mark Cavendish er på vej i asfalten. Spørgsmålet er nu, om det virkelig var Peter Sagans skyld. Nye tv-billeder sår tvivl om det. Cykling Nye billeder støtter Sagan: Holdet kæmper mod diskvalifikation

Cavendish lå længe på asfalten, og han kom flere minutter senere stærkt lidende ind over stregen. Og han lignede bestemt ikke en mand, der er klar til at komme op på cyklen lige med det samme.

Og nu viser det sig, at Cavendish ikke kan forsætte med det brækkede skulderblad.

Tidligere tirsdag aften blev det meldt ud, at Peter Sagan blev smidt ud af årets Tour de France, efter cykelløbets jury besluttede, at han var årsagen til, at Cavendish styrtede i jorden.

- Vi har besluttet at diskvalificere Peter Sagan fra Tour de France 2017, da han bragte en eller flere af sine kolleger i alvorlig fare i de sidste meter i sprinten i Vittel, lød meldingen i pressecenteret i Vittel fra en talsmand fra løbsjuryen.

Talsmanden forsvarede beslutningen med, at når sådanne ting sker, så kan kommissærerne træffe de nødvendige beslutninger og i princippet selv bestemme sanktionen.

Mark Cavendish bliver lukket af, da Peter Sagan stikker albuen ud. Det træk kostede verdensmesteren sin deltagelse i årets Tour de France Cykling Tour-bombe: Verdensmesteren smidt ud af Touren

I første omgang gik meldingen ellers på, at Sagan blot havde fået en tidsstraf på 30 sekunder og dermed en deklassering fra sin andenplads, hvilket også betød, at han mistede 35 point i kampen om den grønne trøje.

Dermed har feltet mistet to af de mest profilerede ryttere.

Kollegaer kæmper for Sagan
Sagen er dog langt fra slut endnu. Tirsdag aften fortalte Bora-Hansgrohes teamchef, Ralph Denk, ikke tænkt sig at acceptere beslutningen om, at Peter Sagan er smidt ud af løbet.

For Sagan puffede ingen ud af kurs med sin albue, mener holdet, og tv-billeder synes at bekræfte denne udlægning af spurten: At Cavendish allerede var på vej ned, da Sagan reflektorisk slog ud med albuen i den hidsige spurt.

- Vi kæmper for ham. Det her er forkert. Se på billederne, sagde Sagans pressemand, Gabriele Uboldi, på teamhotellet Club Med Érimitage i Vittel, hvor det vrimlede med journalister og fotografer.

Cavendish er nu ude af dette års Tour de France. Foto: AP/Christophe Ena
Cavendish er nu ude af dette års Tour de France. Foto: AP/Christophe Ena

Cykling Fuglsang efter brutal afslutning: Det var en lang dag

Ekstra Bladet følger sagen...

35 kommentarer
Vis kommentarer