Chefen efter Nibali-nedtur: Skulle jeg være lykkelig nu?!

Forsvarende Tour-vinder Vincenzo Nibali kan være fortid på Astana efter et Tour de France, som ifølge teamboss Alexandre Vinokourov har været en katastrofe for det kasakhiske hold

Tingene går ikke lige frem Astanas vej i årets Tour, og det frustrerer teamboss Alexandre Vinokourov. (Foto: Tariq Mikkel Khan).
Tingene går ikke lige frem Astanas vej i årets Tour, og det frustrerer teamboss Alexandre Vinokourov. (Foto: Tariq Mikkel Khan).

LANNEMEZAN (Ekstra Bladet): Med de enorme forventninger, der var til forsvarende Tour-vinder Vincenzo Nibali i dette års Tour, kunne han næsten kun skuffe – og det har han gjort så eftertrykkeligt, at Astana-teamboss Alexandre Vinokourov overvejer at smide Nibali på porten et år før tid.

Det skriver den spanske avis AS, som citerer Vinokourov for at sige, at den første den af Touren inklusive de to første etaper i Pyrenæerne har været en katastrofe.

Chefen skulle have tordnet mod italieneren, som, han ikke mener, lever op til sin enorme hyre, og slet ikke leverer de resultater, der er forventet af ham. I år har han kun vundet det italienske mesterskab på landevej, men ellers har foråret været fyldt med skuffende resultater.

Over for Ekstra Bladet kunne Vinokourov torsdag formiddag ikke bekræfte, at han vil skille sig af med Nibali, men at han er utilfreds med sit hold og sin holdkaptajn, lagde han ikke skjul på.

(Foto: Tariq Mikkel Khan) Cykling Fuglsang efter nedtur: Vi skal fokusere mere på udbrud

- Aviserne skriver så meget. Det har jeg ingen kommentarer til, sagde Vinokourov og ville så alligevel gerne kommentere sit holds præstation i Touren:

- Når man har en rytter som Nibali, som ikke kører op til sit bedste, hvad gør man så? Skulle jeg være lykkelig nu? Selvfølgelig er jeg ikke tilfreds, sagde Vinokourov.

- Vi er begyndt at tænke på, om Vincenzo måske er syg. Måske har han et problem med helbredet? Det må vi få undersøgt efter Touren af en doktor, som kan analysere hans præstation.

Chris Froome var i en klasse for sig selv på tirsdagens etape. (Foto: AP) Cykling Skræmmende Froome afviser ny dopingmistanke

- Nogle gange kan en virus være årsag til, at en rytter ikke har mange kræfter. Vores lægeteam undersøger det, sagde Vino.

Jakob Fuglsangs præstation på onsdagens etape vakte heller ikke jubel i Astana-bussen, men Vinokourov er tilsyneladende lidt mere forsonlig over for den danske rytter.  Den kontrakt for de næste to år, som Astana har lagt frem til underskrivning, er stadig aktuel, forsikrer Vinokourov.

- På vores hold falder den slags normalt altid på plads på anden hviledag under Touren, sagde Alexandre Vinokourov.

Kampen om bjergtrøjen er i gang. Se Ekstra Bladets Tour-kommentator Michael Rasmussen vurdere bejlerne til den prikkede trøje:

35 kommentarer
Vis kommentarer