Annonce:
Annonce:

Chris Anker drømmer om Tour-comeback

Cykelrytteren Chris Anker Sørensen har skiftet hold, og ønsket om at køre Tour de France for første gang siden 2012 spillede en væsentlig rolle i hans valg

(Foto: Fortuneo Vital Concept)
(Foto: Fortuneo Vital Concept)
Annonce:
Følg Cykling

Når Tour de France-feltet til sommer skal tilbringe tre uger i sadlen, håber Chris Anker Sørensen, at han er med. Det har han nemlig ikke været siden 2012, så han drømmer om, at han igen kan prøve kræfter med verdens vigtigste cykelløb.

Faktisk prioriterer han det så højt, at det spillede en vigtig rolle, da han i efteråret skulle vælge sit nye hold. Det blev det franske Pro Kontinental-mandskab Fortuneo-Vital Concept, fordi han her mente, at Tour-chancen er størst.

Annonce:

- Jeg har talt meget, også herhjemme med min hustru, om, hvad jeg skulle vælge for nogle hold. Der har været meget oppe at vende, men hun kunne mærke på mig og sagde også direkte til mig, at jeg skulle fokusere meget på Touren, fordi det betyder meget for mig, og jeg vil gerne køre Touren igen. Det er verdens største cykelløb, og det er det, alle cykelryttere drømmer om, så det fylder sindssygt meget for mig at køre den igen, fortæller den danske mester.

Chris Anker Sørensen og holdet har planlagt hans sæson, så hans form topper i juli måned. Der skal han gerne genfinde det niveau, han havde for fire år siden, da han blev kåret til den mest angrebsivrige rytter i Touren.

For dem, der aldrig har været en del af Tour de France, kan det være svært at forstå, hvor vigtigt det er for Sørensen. Det var en afgørende karrierebeslutning, som han traf i efteråret, så hvordan kan ét løb betyde så meget, at det var udslagsgivende for valget?

Annonce:

- Fordi det er det vigtigste cykelløb overhovedet. Der er bare stor prestige i det, og det er der, hvor man allerhelst vil præstere. Som professionel sportsmand skal man jo også tænke lidt i at få lavet gode kontrakter, og der er Touren bare et udstillingsvindue. Samtidig er der også det rent sportslige i det. En sejr i Tour de France tæller bare meget mere end en sejr i Giroen eller alle mulige andre cykelløb. Selvfølgelig vil man altid vinde, når man stiller til start, men en sejr i Touren betyder bare lidt ekstra, og at få det på ens CV vil virkelig pynte, så det er noget, jeg drømmer om, forklarer han.

- Det er også lige så meget den opmærksomhed, der er fra medierne, og de mange tilskuere, der er. Selve cykelløbet er jo ikke så meget anderledes end alle mulige andre cykelløb; det er bare blevet til noget helt vildt stort.

Læs hele det store interview med Chris Anker Sørensen i Tipsbladet og Ekstra Bladets nye magasin BIKE SEASON. Her fortæller han om skiftet væk fra Tinkoff-mandskabet, om sit forhold til Tour de France og om at genfinde sin gamle form.

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Populært i Ekstra Bladet+

Spar med
Elpris LIGE NU
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:

Mest læste lige nu

Det er gennem gode historier, at vi pludselig forstår hinanden
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Mere om krop og velvære med Ekstra Bladet+

Mere om krim med Ekstra Bladet+

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Bagholdet

Annonce:
Annonce: