Chris Anker er udtaget til Tour de France

Chris Anker Sørensen, den danske mester på landevej, er udtaget til Tour de France for femte gang i karrieren

Yes! Den er god nok, Chris Anker. Turen går til Touren. (Foto: Claus Bonnerup)
Yes! Den er god nok, Chris Anker. Turen går til Touren. (Foto: Claus Bonnerup)

Chris Anker Sørensen kommer med i Tour de France for femte gang i karrieren.

Danskerens franske hold, Fortuneo-Vital Concept, har tirsdag offentliggjort navnene på fire af de ni cykelryttere, som holdet tager med til løbets start i det nordvestlige Frankrig 2. juli.

Trods en sæson, der har været præget af sygdom, så han ikke helt har ramt den form, han havde håbet på, er den danske mester altså en sikker Tour-rytter på det franske hold.

- Chris Anker har stor erfaring med de store etapeløb. Han vil kunne hjælpe os meget i løbets sidste uge og måske fange et udbrud.

- Desuden vil han være en god allieret for Eduardo Sepúlveda i bjergene, siger sportsdirektør Sebastien Hinault til holdets hjemmeside.

Jakob Fuglsang bør opgive drømmen om at vinde en Grand Tour, mener Michael Rasmussen. (Foto: All Over Press) Cykling Brutal cykelkommentator: Du har stået stille i syv år, Fuglsang

Sportsdirektøren konstaterer også, at Chris Anker Sørensen ikke har haft den bedste optakt til verdens hårdeste etapeløb.

- Han har ikke nået de mål, han selv havde sat, først og fremmest i Paris-Nice og Liege-Bastogne-Liege, hvor kulden var et problem. Men han har stadig kvaliteterne, og vi har tillid til ham, siger Sebastien Hinault.

Det er første gang siden 2012, at Chris Anker Sørensen kommer med til Tour de France. Ved den lejlighed blev han nummer 14 og blev kåret til løbets mest angrebsivrige rytter.

Det var også i det løb, han kom slemt til skade med sin hånd, efter at han ved et uheld fik den ind i forhjulet på en bjergetape.

To af sportens allerstørste stjerner er på holdjagt til den kommende sæson (Foto: AP) Cykling Kæmpe transfersommer i vente: Her er stjernerne uden kontrakt

Her kører Kamp med ved U23-VM i 2015 (Foto: All Over PresS) Cykling Rytter i koma: Dansk VM-rytter indblandet i monsterstyrt

1 kommentar
Vis kommentarer