Chris Froome får tophjælper med i Vueltaen

Geraint Thomas skal være med til at sikre endnu en Chris Froome-sejr i et af de helt store etapeløb

Chris Froome får igen sin tro væbner ved sin side. (Foto: AP)
Chris Froome får igen sin tro væbner ved sin side. (Foto: AP)

Når cykelrytteren Chris Froome på lørdag indleder Vuelta a España, har Tour de France-vinderen kvalificeret hjælp til forsøget på at vinde det spanske grand tour-løb.

I Sky-truppen på ni ryttere er også waliseren Geraint Thomas, der længe lå med i den absolutte top i Touren, hvor han hjalp Froome i bjergene. Efter en nedtur til sidst sluttede Geraint Thomas som nummer 15 samlet.

Se også: Mørkøv efter storskifte: Havde andre muligheder

- Vi har valgt et stærkt hold til Vueltaen, der har det rette miks af talent og rutine, til at hjælpe Chris Froome gennem tre svære uger, siger Sky-chefen Dave Brailsford til cykelholdets hjemmeside.

De øvrige ryttere på Sky-holdet i Vueltaen er Sergio Henao, Mikel Nieve, Vasil Kiryienka, Christian Knees, Ian Boswell, Salvatore Puccio og Nicolas Roche.

Kun franskmændene Jacques Anquetil og Bernard Hinault har tidligere formået at vinde både Tour de France og Vuelta a España samme år.

Chris Froome ser frem til at tage udfordringen op.

Se også: Dansk stjernerytter skifter til russisk storhold

- Jeg har gode minder fra dette løb, så jeg er glad for at være tilbage.

- Jeg har fået hvilet mig godt efter Touren, og nu er jeg klar til næste udfordring. Det er et meget konkurrencedygtigt felt, så det bliver sjovt for fansene at se løbet, siger Chris Froome, der to gange er blevet nummer to i Vueltaen.

Han skal blandt andre op mod Movistar-rytterne Nairo Quintana og Alejandro Valverde samt Astanas Vincenzo Nibali i det spanske etapeløb. Se også: Danmark Rundt-vinder rykker frem i regnfuldt løb

0 kommentarer
Vis kommentarer