Chris Froome indrømmer misset dopingtest i år

Den britiske tour-favorit Chris Froome fortæller, at han, uforskyldt, missede en dopingtest tidligere i år

Foto: AP
Foto: AP

Doping er altid et hot emne i cykelsport, og i England har afsløringen af den britiske stjerneatlet Mo Farahs to missede dopingtest inden sine to OL-guldmedaljer i 2012 været en stor historie den seneste tid.

Måske er det derfor, at Chris Froome (Sky) nu har valgt at fortælle offentligheden, at han tidligere i år missede en dopingtest under en ferie i Italien med sin kone.

Han fastholder dog, at han var uden skyld i forseelsen.

- Vi kom ned til morgenmad, og hotelpersonalet fortalte, at der havde været antidopingfolk forbi, men at det var deres politik ikke at lade nogen forstyrre deres gæster, siger Froome ifølge BBC.

Der er flere forhold om Bjarne Riis, der godt kunne være uddybet i dopingrapporten, mener Michael Rasmussen. (Foto: Claus Bonnerup) Cykling Her er Riis-historierne Kyllingen savner

- Det var virkelig frustrerende, lyder det fra briten.

Selvom Froome fastholder, at han ikke var skyld i den missede test, så anerkender han også, at han som cykelrytter har et ansvar.

Chris Froome må nøjes med at overnatte på de franske hoteller i dette års Tour de France. (Foto: All Over) Cykling Hjemløs Tour-favorit: UCI afviser Froomes rullende hjem

- Jeg skulle have været mere proaktiv i forhold til at fortælle hotellet, at det kunne være en mulighed, at jeg ville blive testet. Jeg har helt sikkert lært lektien, fortæller Froome.

Briten vandt Tour de France i 2013 i overlegen stil, mens han måtte udgå af løbet i 2014 efter styrt.

5 kommentarer
Vis kommentarer