Contador ændrer planer: Fuld fokus på ét løb

Alberto Contador rykker tilbage til sit 2014-program, når han forbereder 2016. OL bliver et stort mål

Alberto Contador ændrer planerne i forhold til i år - næste år er der kun fokus på Tour'en...og så alligevel også OL (Foto: Tariq Mikkel Khan)
Alberto Contador ændrer planerne i forhold til i år - næste år er der kun fokus på Tour'en...og så alligevel også OL (Foto: Tariq Mikkel Khan)

Den spanske cykelrytter Alberto Contador forsøgte i år at vinde først Giro d'Italia og dernæst Tour de France.

Når rytterne søndag kører ind i Paris for at afslutte Tour de France på Champs-Élysées, er det med Contador på løbets samlede femteplads.

Spanieren sagde allerede på løbets anden hviledag i tirsdags, at han ikke vil forsøge at køre både Giro d'Italia og Tour de France næste år. Det holder han fast i. Næste år handler det om Tour de France og OL.

Det fortæller han i en pressemeddelelse fra Tinkoff-Saxo.

- Jeg vil indlede sæsonen i topform og køre Tour de France og derefter OL. Jeg mener, at ruten til næste års OL er hård og på den måde passer godt til mig. Det sker ikke så tit, siger spanieren i pressemeddelelsen.

Lars Bak håber at hjælpe årets bedste sprinter til sin første sejr i Paris (Foto: Tariq Mikkel Khan) Cykling Dansker vil hjælpe: Bedste sprinter har aldrig vundet i Paris

Han erkender, at forsøget med at vinde to af de store etapeløb i samme år slog fejl. Men erklærer sig alligevel fint tilfreds.

- Jeg er glad for, at jeg prøvede. Så skal jeg ikke stoppe min karriere og spekulere på, om det kunne have ladet sig gøre. Jeg tror ikke, at det er umuligt, men det er kompliceret, for ingen har erfaring i, hvordan man forbereder sig til det, fortsætter Alberto Contador.

- Jeg er tilfreds. Jeg kørte et acceptabelt Tour de France. Næste år ændrer vi planerne fuldstændigt og fokuserer på Tour de France. Mit fokus er nu på 2016.

Spanieren erkender, at Giro d'Italia blev for hård, fordi Astana-holdet kørte temmelig stærkt og sørgede for at presse ham på nærmest alle etaper.

Movistars Nairo Quintana ser slagen ud, men er tilfreds med det han har vist trods nederlaget til Chris Froome i Tour de France. (Foto: Tariq Mikkel Khan) Cykling Quintana: Vi tabte løbet i den første uge

Cykling Riis til Tinkov: Drop peanuts og tag dig af dit hold!

7 kommentarer
Vis kommentarer