Contador afviser en bjergrig Vuelta

Alberto Contador afviser, at årets Vuelta-rute passer specielt til ham og satser primært på andre løb - Tour de France og OL som de største

Selv om årets Vuelta a España umiddelbart ligger til bjergryttere som Alberto Contador, så vurderer han ikke, at det er realistisk at komme til løbet i god form efter Tour de France og OL. (Foto: Ernst van Norde)
Selv om årets Vuelta a España umiddelbart ligger til bjergryttere som Alberto Contador, så vurderer han ikke, at det er realistisk at komme til løbet i god form efter Tour de France og OL. (Foto: Ernst van Norde)

Det er langt fra sikkert, at cykelrytteren Alberto Contador (Tinkoff) er med, når hjemlandets store etapeløb, Vuelta a España, bliver skudt i gang 20. august.

Vuelta-ledelsen præsenterede lørdag en rute, der er skræddersyet til bjergryttere, men Contador slår fast, at han primært retter kikkerten mod to andre fikspunkter i den kommende sæson.

- Der er ingen tvivl om, at fokus i 2016 først og fremmest er Tour de France og derefter OL, siger Contador i en pressemeddelelse.

Den 33-årige spanier har tidligere gjort klart, at han agter at indstille karrieren, når kontrakten med det russiske cykelhold udløber.

Se også: Bjergrytterne får en fest i Vuelta a Espana

Men det betyder ikke nødvendigvis, at han tager en æresrunde foran tilhængerne i det spanske etapeløb.

- Det bliver mit sidste år på Tinkoff, og jeg vil slutte på den bedst mulige måde. Jeg skal tale med Oleg Tinkov og holdet for at diskutere kalenderen, og jeg udelukker ikke at stille op i Vueltaen. Vi må se, hvad der er bedst for holdet.

- 2016 vil blive det hårdeste år at ankomme til Vueltaen i god form. Efter Tour de France bliver det svært at slappe af, fordi der venter et OL. Det bliver meget sværere i forhold til andre år at trappe ned, så man kan komme i topform til Vueltaen, siger Alberto Contador.

Se også: Dansk Giro-debutant ser frem til ekstreme bjerge

Han afviser samtidig, at den bjergrige rute vil være til speciel fordel for ham. Dertil er bjergafslutningerne for korte og stejle.

- Der er nogle få etaper med længere bjergpas, specielt 14. etape til Col d'Aubisque. Sådanne etaper passer bedre til en som mig, siger Alberto Contador.

Vuelta a España begynder 20. august og slutter 11. september.

1 kommentar
Vis kommentarer
Mest læste i sport
Seneste i sport
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere