Contador begejstret for danske talenter: De er godt nok stærke

Alberto Contador har lagt mærke til de unge danske ryttere i denne sæson - eksempelvis omtaler han Mads Pedersen som iøjnefaldende

Mads Pedersen er et af de mest lysende talenter i dansk cykelsport. Foto: All Over Press
Mads Pedersen er et af de mest lysende talenter i dansk cykelsport. Foto: All Over Press

Alberto Contador har et godt øje til Danmark. Naturligvis fordi han gennem seks sæsoner kørte for et dansk og senere russisk cykelhold. Men også fordi han har kørt løb i Danmark og oplevet glæden ved cykelsporten.

Efter karriere-stoppet sidste sæson har Contador påtaget sig flere ambassadør-roller inden for cyklingens verden, og han virker for tiden som ekspert-kommentator for Eurosports spanske udgave.

Så han følger stadig sporten nøje - og han har især lagt mærke til de unge danskere, der har markeret sig i denne sæson. Ryttere som Mads Pedersen og Michael Valgren.

- Jeg ved, at der er stor passion for cykling i Danmark. Jeg har stor tiltro til deres cykel-kultur. Det vil være vigtigt, hvis en sponsor kunne gå ind i cykelsporten sammen med eksempelvis Bjarne Riis. Men de danske ryttere er meget stærke, siger Alberto Contador til Eurosport.  

Den 35-årige spanier kørte med Michael Valgren i en enkelt sæson på Tinkoff-Saxo, mens han kørte sin sidste sæson som holdkammerat til Mads Pedersen på Trek-Segafredo.

Og netop Mads Pedersen ser han en stor fremtid for.

- Han er iøjnefaldende. En meget god rytter. Vi må se, hvordan han udvikler sig, siger Contador.

Mads Pedersen blev i foråret nummer to i sin debut i Flandern Rundt og forlængede kort efter sin aftale med Trek-Segafredo.

Se også: Yates tabte tid efter stærkt favorit-angreb

Se også: Ny sejr til danskerhold i Giroen

Se også: Yates smadrer konkurrenterne i Giroen

Se også: Kamp vinder i Norge - tager samlet andenplads

2 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere